Midnattsloppet – pers igen!!


Hur galet kan det bli egentligen? Jag kan ju inte påstå att jag hade några direkta förhoppningar för något pers på Midnattsloppet! För två år sedan då jag sprang det, sprang jag på 1.04.42, och hade jag inte slagit det, ja, då hade jag varit grymt missnöjd!! Den här kvällen skulle jag vara fullt nöjd med en tid någon minut under 60. Jag har ju inte precis vilat mig iform :).

Tog det lugnt under dagen, var in och tog en lång fika med Kristina och pratade bort halva eftermiddagen. Förutom det så åt jag och drack rätt mycket, laddade på ungefär samma sätt som inför ett marathon. Gick och la mig och sov någon timme innan jag for iväg och mötte upp Marie. Marie tyckte att jag var lite för seriös när jag ville både värma upp, köra löpskolning samt några rusher men hon var inte svårövertalad. Jag hade faktiskt inte en aning om hur jag skulle lägga upp loppet, om jag skulle springa fort eller softa runt och njuta av publiken och stämningen, tänkte att det ger sig nog när jag ställer mig på startlinjen och startskottet går. Men jag ville förbereda kroppen på att springa fort ifall det var det den önskade idag. Jag sprang ju rätt fort i torsdags så jag tänkte inte kräva en massa av den ikväll.

Vi ställde oss på startlinjen och önskade varandra lycka till och bestämde att ölen efteråt fick bli fira eller dränka…

 • 1, 5.11min/km: Starten går på Ringvägen som sluttar lite uppåt, vi startar i gruppen som ska springa på 45-50 minuter vilket visar sig vara en perfekt startgrupp. Jag kunde bara flyta med i starten och låta mina lätta ben bara trumma på. Det lilla uppförslutet märkte jag inte så mycket av. Det var så skönt, jag kände att jag hade bra tempo och det var inte speciellt tufft att hålla. Jag flög nerför Ringvägen med mina Adios!
 • 2, 4.56 min/km: Bara att fortsätta och flyta på, benen fortfarande lätta. På väg upp efter Skanstullsbron så hör jag det smälla i backen första gången. Någon som snubblade ikull och det var en brutal smäll, hoppas det gick bra!
 • 3, 4.58 min/km: Ner från Ringvägen igen och ner mot Hammarby Sjöstad, sprang där på kullerstenarena mellan spåren hela vägen. Hörde här när det small otäckt bakom mig en andra gång. Läbbigt och jag koncentrerade mig rätt noga på att hela tiden kolla ner i backen då jag sprang för att inte dra i backen. Jag vet ju hur snubblig jag är. Det flöt fortfarande på bra, skapligt lätta ben.
 • 4, 5.23 min/km: Nu lämnade vi kajen och det började gå uppför och jag dog direkt. Mjölksyran i benen steg stadigt med lutningen och jag började nästan fundera på att slänga in handduken. Körd i benen efter 3.5km… Gick några steg här och där och slog av på takten.
 • 5, 6.09 min/km: Här kom den, kyrkbacken!! Jag fick pepp i början av backen av Marie och Sara, tack!! Det var guld värt men tyvärr så dog benen och här var min långsammaste kilometer som innehöll mycket gång och mycket långsam jogg. Den är magiskt att springa upp där med alla ljus och höra änglakören på toppen!
 • 6, 5.08 min/km: Kyrkbacksjäveln avklarad och av pur glädje så kunde jag nu öka tempot igen och backen upp mot fjällgatan klämde jag av bara farten, den var inte så lång så jag orkade bita ihop och trycka mig upp.
 • 7, 5.05 min/km: En tvär sväng sen var det bara att kötta sig nerför Renstiernasgatan. I början aningen uppför men sen var det bara att rulla på. Efter Renstiernas gata var det bara tre kilometer kvar och det fixar man ju hur som helst.
 • 8, 5.27 min/km: Hade glömt…. Södermannagatan uppför är inte att leka med, tungt  tungt tungt. Jag tittade framåt och såg att det verkligen var en riktigt lång och seg uppförslutning. Försökte att tänka bort det genom att stirra ner i backen för att slippa se och ta bit för bit. Ett steg i taget. Det gick inte så fort men stadigt framåt.
 • 9, 5.51 min/km: Det här var en supertung kilometer, tuff stigning till Mosebacke där jag återigen var tvungen att gå, gick hela vägen ända upp till torget där det var på slätten igen och började där springa igen. Nu var det dryga kilometern kvar och skapligt lättsprunget.
 • 10, 4.58 min/km: Nu var det så liten bit kvar så nu ökade jag tempot rejält igen, känslan att komma ut på Hornsgatan och se målet var oslagbart!!
 • 11, 4.47 min/km: Min klocka var inte riktigt synkad med loppets kilometerpasseringar så det blev 250 meter till enligt min klocka. Fullt ös medvetslös!!! Det är nog första gången i ett lopp som jag verkligen har orkat och förmått mig att trycka bort tröttheten från huvudet och benen och verkligen spurta in i mål. Grymt för självförtroendet!
Här ser man när jag tog mina promenadavsnitt på väg upp mot kyrkan resp. på väg upp mot Mose backe

Här ser man när jag tog mina promenadavsnitt på väg upp mot kyrkan resp. på väg upp mot Mose backe

Jag hade kollat på klockan några gånger under loppet men fattade inte riktigt, trodde att  jag såg någon form av snitt från start, men det var snitt på varv som jag såg. Ibland stod det 5.11 och ibland 5.29 och ibland långsammare, jag fick inte riktigt ihop det så jag  hade mycket dålig koll på hur det hade gått. Tyckte att jag mest hade promenerat runt banan så när jag kollade klockan efter målgång och såg 54.35 så blev jag grymt överraskad!! När jag sen fick reda på att sluttiden blev 54.18 och ett pers med 22s så, ja, det var helt fantastiskt!! Dessutom så blev det en negativ split. Första halva på 27:38 (5.32min/km) och andra på 26:40 (5.20 min/km). Två sekunder snabbare än i torsdags. Så jag slog faktiskt TVÅ PB den här magiska kvällen!

12 tankar om “Midnattsloppet – pers igen!!

  • Ja, det är fantastiskt roligt!! Hoppas att det håller i sig några veckor till :). Tack för peppen! Grattis själv till ditt lopp, det gick ju jättebra!! Snygga jämna femmor också!

   Gilla

 1. Det där med uppvärmning var ganska bra – kommer fortsätta mig av det framgångsreceptet.

  Grattis till perset – ett nytt kommer väl i slutet av september?

  :o)

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s