Långt och lagom lugnt som omväxling


Igår skulle jag ha varit med på en workshop i Running Swedens regi på GIH. Men då jag vaknade igår morse och skulle börja packa mig iväg och började känna efter hur det kändes. Jag insåg då att min kropp var riktigt riktigt sliten, jag kände mig trött även mentalt, hade lite svårt att få i mig frukosten och satt och halvsov medan jag försökte. Insåg då att ”fartlek i kuperad terräng” INTE var vad min kropp behövde just då.

Jag bestämde mig då för att  inte åka iväg utan stanna hemma och äta bra och vila och kanske kanske ge mig iväg på en kortare flack runda. Jag gjorde det också, gav mig ut på en kort runda, dryga 5km blev det och det var tunga kilometerar. Pulsen steg stadigt och verkade inta ha någon tanke på att stabilisera sig och benen var blytunga, då kändes det som att beslutet att inte köra workshopen var helt rätt!

Jag käkade massor igår, fyllde på med kolhydrater och drack massor, värsta kolhydratladdningen!! Drack både resorb och vitargo, sparade inte alls på krutet. Åt hur mycket som helst så när jag väl gick och la mig så var jag proppmätt!! Sprang på muggen hela natten så jag hade nog fyllt på tillräckligt :)!

Bilden är från igår för idag gick det inte att plocka fram någon kamera. Sprang både igår och idag med min nyinköpta vätskeryggsäck. Jag är grymt nöjde med den!

I morse när jag vaknade var det en helt annan känsla! Fanns inget som antydde att det skulle gå tungt eller vara extremt jobbigt. Och detb blev det inte heller!! Det var en skön runda, lagom kuperad och varierad och med det vanliga gänget, Eva-Lena, Maria, Peter och Anders och så fick vi bonus i form av Anna och Marie. Det kändes bra i stort sett hela tiden, kände mig stark och hade massor med krafter. Det enda negativa att säga är väl att det ösregnade under i stort sett hela passet. Vi var totalt genomblöta då vi kom tillbaka till Planet Fitness och bastun efteråt var grymt skön!

Sträcka: 26.5km Tempo: 6.47 min/km Tid: 2h 59 min Puls: 149/167

5 tankar om “Långt och lagom lugnt som omväxling

 1. Smart! Att aptiten blir samre trots hard training tyder ju ofta pa att man e riktigt sliten. Bra att du lyssnar pa vad kroppen sager. Manga lopare ar ju ratt daliga pa det…

  Ps. Skriver fran engelsk surfplatta:)

  Gilla

  • Undrade just var alla prickar och ringar hade tagit vägen :)!

   Jo, bristande aptit och lite dålig sömn är absolut tecken på att man behöver vila. Passet i lördags vittnade ju rätt tydligt om det också, kändes bara tungt och jobbigt. I söndags var det helt annat!!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s