Igår kulturjogg–idag underbara intervaller


Igår var det lugnt värre, vi var några från klubben som samlades för att med Anders som guide ta oss runt en bit på söder. Vi joggade mellan platser och sevärdheter och Anders hade läst på och berättade om allting. Supertrevligt!

IMG_0028

Här utforskar vi kända och okända gravar vid Katarina kyrka

Idag var det däremot en helt annan femma, dags för Running Swedens 10K Challenge. De här passen är tuffa för min del och det känns så härligt att få ta i ordentligt!! Speciellt roligt är det när man faktiskt börjar inse att det går framåt. Jag älskar ju siffor så jag kan ju inte låta bli att jämföra med siffror från förra gången vi körde 200:ingar. Och det är helt klart ett kliv framåt! Ett härligt besked minsann! Vi skulle idag köra 4*5*200 meter med 1minuts vila mellan repetitionerna och 2minuters vila mellan seten.

Vi körde idag intervallerna vid 400-meters banan vid Karlbergs slott, en perfekt grusad rundbana på precis 400 meter! Planen var att vi skulle köra intervallerna progressivt, dvs varje repetition skulle gå snabbare än den tidigare och varje set skulle gå snabbare än det tidigare.

Passet kändes bra, riktigt bra, i början så sprang vi för fort och vi försökte då att hålla igen för att vara säkra på att orka hela vägen. Vi fortsatte dock att både köra för fort OCH att försöka hålla igen hela första och andra setet. Sen gav vi upp och gasade på istället. Inför sista setet så låg vi dock långt efter övriga som låg ett par intervall före oss. Vi bestämde då att inte köra de två sista utan att lägga allt krut på de sista två vi hade kvar. Den sista gick i 3.24 tempo, igen!!!

Jag är nöjd med passet men måste nog erkänna att jag skulle ha kunnat trycka på lite mer. Vid förra 200-intervallpasset vi körde var jag mycket tröttare och ändå gick det fortare idag. Jag tror att man får lära sig att köra den här typen av pass. Jättesvårt att veta vilket tempo som man ska gå ut med för att orka hela vägen. Jag är lite sugen på att nästa gång det kommer ett pass med kortintervaller försöka att trycka på från start och se hur långt det håller. Det vore kul att testa Ler.

4 tankar om “Igår kulturjogg–idag underbara intervaller

 1. Åh den som bodde i Sthlm och kunde haka på de där Kulturjoggen; de låter hur trevliga som helst!
  Men ja, våga tryck på (mer) nästa gång Snäckan. Remember Kid-style 😀

  Gilla

  • Det var första gången som jag var med men visst var det roligt!! Roligt sätt att se staden på!! Och med en kanonguide!

   Nästa gång ska jag släppa på bromsen, köra kid-style! :). Helt klart!!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s