The hills kills me!!!


Söndag är ju som ni alla har börjat lära er nu långpass med Running Sweden för min del och idag var inget undantag. Men till skillnad från i normala fall så skulle vi idag samlas vid Lindvallen ute på Lidingö för att springa de sista två milen på Lidingöloppsbanan.

Det var en gedigen skara som som samlades, över 50 personer var vi som skulle kuta ute på ön idag. Jag, Anders och Peter skulle hålla i tretimmars gruppen som vanligt. Det kändes bra i nästan en mil, jag tuggade på upp för backarna och återhämtade mig ok efter dem och på slätten. Tempot kändes bekvämt och jag kände mig rätt säker på att det skulle gå bra. Men efter någon mil så hände något, backarna blev tyngre, längre och brantare (det kändes så) och orken tröt. Till sist så lyckades jag överhuvudtaget inte återhämta mig längre. Det kändes som om backarna bara kom tätare och tätare, så när vi närmade oss Grönsta gärde så beslöt jag mig för att hoppa av. Kände att jag skulle sinka gruppen rätt rejält annars och det kändes inte rätt. Anders såg stark ut så han klarade av att fullfölja med gruppen. Skittråkigt att behöva bryta, jag känner mig rätt misslyckad.

Efter träningen så åkte vi ett gäng och fikade sen så for jag hem. Satte mig en stund och funderade på varför jag tog så fullkomligt slut idag. Är det helt enkelt långpassformen som är urusel eller är det så att det faktiskt är backarna som är mitt problem. Bestämde mig då för att ge mig ut på ännu ett pass och gå helt på känsla och se till att det kändes väldigt lugnt för att se hur kroppen skulle reagera. Sprang iväg och första hundratal metrarna så kände jag mig verkligen sliten men det släppte väldigt snabbt. Därefter var det 16km ren njutning!! Jag hittade verkligen långpass-känslan och det var helt underbart!!! Det tunga jag kände från Lidingö var som bortblåst och känslan i kroppen var lätt. Det skönaste pass jag sprungit på väldigt länge!!

Dagens 2 pass Tempo Sträcka Tid Puls medel/max
Lidingö 6.36 min/km 13.75 km 1.30.44 153/170
Platt långpass 6.38 min/km 16.62 km 1.50.13 136/159

Helt klart är det backarna som är mitt problem. Backarna tar fullkomligt KÅL på mig!! Just nu känns det verkligen helt rätt att det är Berlin jag ska springa i september och inte Lidingöloppet!!!

10 tankar om “The hills kills me!!!

 1. Backarna dödar mig också just nu. Så det får bli mycket nackareservat nu framöver! 🙂 Vad jag sett hittills är det ju inte lika backigt som Lidingö, men det är ju något iaf 🙂

  Gilla

 2. Vad skönt att du körde ett nytt pass och fick en skönare känsla och bättre självförtroende:) Och vilken tur att du valt ”rätt” lopp. Men sen får du träna backe;)

  Gilla

  • Ja, det var en så fantastiskt skön känsla på pass två, så jag är superglad att jag tog mig ut! Skulle nog vinna lite på att bli bättre backarna redan innnan Berlin i och för sig… 🙂

   Gilla

 3. När jag tittar på din puls i på Lidingö jämfört med
  det platta långpasset så är det lätt för mig att se den
  stora förbättringspotential som finns med backlöpning
  då två från klubben har kört Västerbrointervaller
  inför den platta Amsterdam-maran och nu skuttade runt
  sista milen på Lidingö i 4.20 min/km,så om du vill
  förbättra din löpning är backlöpning ett hett tips… 🙂

  Hans E/IF Linnea

  Gilla

 4. Åh Carina, min rss-feed för din blogg funkar verkligen inte. Idag när jag startade om mitt mailprogram så damp det ner 12 olästa inlägg. Gaaah – missar ju massor om det ska vara på det här viset. =/

  Kan ju bara instämma i backpinan. Svårt att fatta hur man (jag) ska bli bättre när man knappt klarar av att träna det… =) Det är väl bara att gneta på.

  Gilla

 5. carinaboren.se funkar inte på bloglovin, men carinastraning.wordpress.com gjorde det som tur var! Tjoho, nu kan jag äntligen få se när du skriver något! 😀

  Gilla

  • Vad bra :). Visste inte att det inte funkade med carinaboren.se.

   Jag tror att facit till att bli bättre i backar faktiskt är att springa dem…. men jag håller med, ibland är det tröstlöst!!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s