Tokbra intervaller och usel testmil!!!


Japp, så är det, ena dagen upp som en sol och lycklig som bara den över ett fantastiskt bra pass för att nästa dag komma ner på jorden igen och inse sina begränsningar. 

upp som en sol…

I torsdags så var det ingen träning med 10K Challenge men vi hade fått passet så vi skulle kunna köra själva. Passet såg så himla kul ut så jag ville verklien köra det så jag gav mig ut, taggad till tänderna och med passet utskrivet på ett papper för att komma ihåg alla olika tempon som skulle hållas.

Taggad för intervaller med lappen i handen och snabbskorna på.

Aningen tung i benen under uppvärmningen men det kan bero på att jag sprang lite för fort. Körde sen lite löpskolning och ett par koordinationer sen var jag redo att köra igång. Att hålla ”rätt” fart på den här typen av pass tycker jag är supersvårt, jag verkar helt sakna känsla för tempo och springer alltid lite för fort. Försöker att tänka att jag ska sänka lite men misslyckas varje gång. Idag gjorde det inte så mycket för även fast jag sprang för fort så orkade jag genomföra hela passet med konstant aningen för högt tempo. Passet påminde lite om förra veckans intervallpass fast den här veckan var det 300-ingar istället för 200-ingar och det startade med två progressiva 900-ingar. Därefter 10 300-ingar med 90s vila mellan varje och hela tiden stegrande tempo.  Om ni är nyfikna på hur jag lyckades med mitt pass så klicka här. Om ni inte orkar kolla så kan jag ju berätta att det gick superbra :).

…och så ner som en pannkaka

Idag däremot gav jag mig iväg ut för att köra en testmil. Något som jag tänkte göra återkommande för att se hur jag ligger till. Målet var nog att få till en mil som var snabbare än 55 minuter i all fall, inklusive uppvärmningsjogg. Dvs uppvärmningen tänkte jag skulle få ingå i milen.

Jag kan ju berätta att jag misslyckades totalt!! Jäkla skitpass helt enkelt. Sprang iväg, på tok för fort, hur tänker jag där egentligen!!! Jag kan ju inte springa på 50 minuter redan idag så varför försöker jag hålla 5.00 tempo redan från start!! Första tre kilometrarna hade jag en snittfart på 5.11 min/km, då började det att ösregna!, Eller snarare snudd på haglade så hårt regnade det. Det gjorde ont så jag ställde mig under ett träd för att vänta ut det värsta. Redan här var ju egentligen testmilen körd. Stod där några minuter tills regnet avtog och jag frös så jag skakade!! Kutade iväg igen, även nu högt tempo men vågade inte trycka på riktigt då jag hade blivit tokkall!! Dog totalt vid knappa 5km och bestämde mig då för att den här testmilen inte räknas och tog sen närmsta vägen hem igen.

Jag måste komma på HUR jag ska göra med de här testmilen, jag kan inte gå ut i ett så pass högt tempo. Jag ska ju inte springa på under 50 minuter nu!! Undrar om det skulle vara en bra plan att gå ut i det tempo som jag tidigare har som PB på milen och försöka hålla det kanske sju kilometer och sen öka? Vet inte, får prova mig fram lite, vet bara att den här taktiken som jag försökte mig på idag, inte var så bra…

9 tankar om “Tokbra intervaller och usel testmil!!!

 1. Sådär hade jag det förra helgen på min ”snabbdistans”mil. Såg inte ett smack ibland men stanna vägrade jag. :-O
  varför gör du testmilen? Och om du ska göra den med lite fart-varför värmer du inte upp lite innan?

  Gilla

  • Ja, man är bra envis 🙂

   Jag tänkte köra ett testpass någon gång var tredje/fjärde vecka men inser att jag gick ut på tok för hårt. Självklart bör jag värma upp ordentligt i mycket lägre tempo ett par-tre kilometer. Gör om gör rätt till nästa gång….

   Gilla

 2. Om du inte är lika startsnabb som Carl Lewis:

  bör du göra som Lorenzo Nezi rekommenderar dvs
  starta i ett lägre tempo som uppvärmning av musklerna
  och sedan öka tempot… 🙂

  Gilla

 3. Aaaw men vad f*n då att vi har 45mil emellan. Jag hade kunnat dra dig runt på en testmil och så hade du kunnat dra mig runt på den där högst intressanta intervallen! Win-win situation liksom.
  :-*!

  Gilla

 4. Äsch då, trist att det gick tungt! Men kanske satt intervallerna lite i benen? Man kan ju inta vara på topp varenda dag… Personligen blir jag avundsjuk, trots ösregn o tunga pass:)

  Gilla

  • Ja, så kan det absolut vara, plus att jag gick ut på tok för hårt för min del. Man lär så länge man lever :). Hoppas det ordnar upp sig med kroppen din snart!!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s