Backeintervaller, trösklar och en fantastisk regnbåge!!


Ännu ett tufft pass med Running Sweden stod för dörren idag. Det känns verkligen som om träningen efter maran har tagit en väldig fart. 

Backar och trösklar skulle avverkas om vart annat under passet. Backe är ju som bekant INTE min starkaste sida, jag tycker nästan att det är tråkigt!! Men tror att det mest beror på att jag just känner mig rätt kass då jag sliter uppför backarna. Det är ju så att det man är bra på tycker man oftast är roligt och det man är dålig på har man nästan ingen lust att göra.

Och vad gör man då… jo man kör det man är bra på då och då för att boosta självförtroendet och så kör man det man är dålig på så att man faktiskt ger sig en chans att bli bättre. Så bara ta tjuren vid hornen liksom.

Nu är det ju till och med så bra att jag är ledare för träningarna på söndagar och en del tisdagar så då är det bara att kötta på liksom.  Bita ihop och låta blod, svett och tårar flöda fritt och bara bygga styrka :)!!

Två set med 5*60s backe + 1km tröskel var vår uppgift för kvällen. Som vanligt körde vi gemensam uppvärmning och därefter gemensam löpskolning som Mia höll i, hon är superbra på det!! Därefter körde vi igång.

Den här fantastiska regnbågen prydde himlen då jag cyklade hem. Ösregn, solsken och en makalös regnbåge!

Jag hade inte någon riktig koll på vilket tempo jag skulle köra så jag körde egentligen det tempo som jag KUNDE köra och hoppades att det skulle räcka. Jag tror det blev bra, några i gruppen var lite starkare men gasade då på lite extra uppför och andra var inte riktigt lika starka men vi samlade ihop gruppen under nedjoggen igen så vi kunde köra på inför nästa intervall. Backen vi körde var en skogsstig i Hagaparken, bra träning inför Lidingöloppet. Efter fem genomförda backar så körde vi direkt ett tröskelvarv på en kilometer, även denna var i terrängen.

På slutet var jag riktigt trött, benen var tunga och ett ytterligare set skulle jag inte ha kunnat fixa så det var tur att vi i den långsammare gruppen bara skulle köra två. Som en extra krydda på det här passet så började det ösregna och det höll i sig under hela passet och under hela cykelturen hem. Ska det vara så ska det!!

8 tankar om “Backeintervaller, trösklar och en fantastisk regnbåge!!

 1. Oj det lät som ett riktigt bra pass! Det ska jag minsann sno nån gång:) Tufft jobbat i ösregnet, du kommer att bli vass på backe om du fortsätter sådär:)

  Gilla

  • Ja, det känns riktigt bra. Jag har kör många kvalitetspass nu och kroppen känns stark!! En helt fantastisk känsla! :). Jag KOMMER att älska backar också!!!

   Gilla

 2. Fantastiska regnbågar vet vi mycket om!
  Starkt jobbat darling, du ÄR ju gryyym 😀 (Sen kan du närshelst du vill ”sno” energi från mig på backpassen, eftersom jag tycker att de är skitkul!).

  Gilla

  • Ja, eller hur, jag tänkte på dig när jag såg regnbågen. På vårt sista pass i Portugal!! Det var ju helt fantastiskt!

   Jag måste vända min aversion mot backar och börja gilla dem. Enda sättet är nog att faktiskt springa dessa j-a backar :). Intalar mig att jag kommer bli grym på backar haha!!

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s