Långpasshelg


Är det helg så långpassar man, så är det bara helt enkelt. Och så här tre veckor efter marathon så planerade jag till och med två långpass. Fast två kortare förstås, måste ju trappa upp försiktigt. 

Igår fick jag med mig bästa Madde ut i spåren och vi bestämde oss för att köra terräng då hon helst vill undvika asfalt. Vi for iväg i skapligt tempo i skogarna här vid Hammarbyhöjden, skapligt kuperad terräng. Efter bara några kilometer så insåg jag att benen inte alls ville vara med idag, de var så sega och tunga!! Långpasset blev ett kortpass på bara dryga 9km istället för tänkte 20km. Det var helt enkelt en sådan dag. Tror främst att det var torsdagens snabba intervaller som satt kvar i kroppen. Sen så ville jag inte heller ta ut mig helt då jag skulle köra terräng med Running Sweden idag. Känner att jag vill ha lite överkapacitet på de pass jag själv är med och leder.

Och det hade jag idag. 15km varav 10km terräng runt runt borta vid Karlsbergs slott. Har inte varit där tidigare men kommer garanterat ta mig tillbaka dit, det var supermysiga stigar och gångvägar runt där.  Och jag tror minsann att vi sprang på varendaste stig, kolla själva!

Lördagens pass:
Sträcka: 9.24 Tid: 1:00:15 Tempo: 6.31

Söndagens pass:
Sträcka: 15.59 Tid: 1:42:29 Tempo: 6.34

Kors och tvärs runt Karlbergs slott

10 tankar om “Långpasshelg

 1. Förnuftigt att bryta när kroppen inte känns 100%, hoppas kompisen inte blev besviken bara! Karlbergs slott låter intressant! Aldrig varit där…
  Personligen blev det inte långpass på söndagen, trist! Det är ju veckans höjdpunkt, men är man skadad så är det bäst att vila!

  Gilla

  • Ja, så är det, är man skadad så får man hitta på andra roliga saker! Kompisen letar formen så det räckte för hennes del också som tur var …. :). Karlberg var kul!!

   Gilla

 2. Ååå Karlbergs Slott det var mitt favoritställe när jag bodde i Stockholm sprang där jämt. Så himla många sköna korta backar att köra skiten ur sig =)

  Gilla

 3. Vid Karlberg finns det flera trevliga korta kuperade banor utmärkta för korta intervaller
  och backträning… 🙂

  Hans E/IF Linnea

  Gilla

 4. Åååh långpass, vad jag längtar efter att få ta ett ordentligt LÅNGpass och inte fjuttiga, om än söta, max 18km. Eller köra en du, springa både lör och sön.
  By the way så ser det ut som om du har kört en ”Jessica Byfånen som springer runt runt i byn” 😀 – snyggt!
  Kraaam Snäckan!!

  Gilla

  • Fast 18km är ju inte så pjåkigt heller! Skynda långsamt raring!! Brukar ALLTID löna sig.

   Haha, så det är så det ser ut när du kutar runt i byn. Jag var tvungen att lägga upp det för det såg lite skoj ut tyckte jag 🙂

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s