Kickoff för Lidingölopps träningen


Vilken härlig dag fylld med en massa bra saker det har varit idag!! Igår bestämde jag ju mig för att vara med som ledare för Lidingöloppsträningen och det beslutet känns väldigt bra!

Cyklade iväg för att vara där innan halv nio. Hann träffa lite folk innan det var dags för presentation och träning som började vid nio. Jag och Anders Pettersson körde 3.00-timmars gruppen, dvs den grupp som har 3.00 som mål på Lidingöloppet. Då det var söndag var det distans som gällde och vår måltid för långpassen är moderata 6.50. Känns helt ok med det tempot då det är kuperat och dagen efter långpassträning med klubben.

Här far jag med ruskig fart nerför en backe som vi nog uppmätte till runt 70 cm höjdskillnad... Japp det går att träna backe även i små backar.

Efter passet så körde Fredrik Zillén löpteknik på ett mycket underhållande och instruktivt sätt. Han gick i genom armföring, fotarbete, knälyft och svansföring… Efter den genomgången på platten så tränade vi även på uppförs och nerförslöpning. Mycket bra, kul och förmodligen oerhört nyttigt!! Det gäller bara att komma ihåg allt när man väl är där i backen sen!!

Efter det så föreläste Musse om sin bakgrund, hur han hamnade i Sverige och hur han blev långdistanslöpare. Jag har varit på en föreläsning tidigare med Musse, men det är ändå lite roligt och inspirerande att höra den ödmjuka killen berätta om sitt liv!! Inspiration till tusen minst sagt!!

Efter den härliga träningsförmiddagen var det bara att cykla hem för att göra sig klar inför kvällens fest, sommarmingel i Tallkrogen!! Hur trevligt som helst med en massa midsommarmat, så nu är genrepet inför midsommar avklarat också!!

4 tankar om “Kickoff för Lidingölopps träningen

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s