Rusat runt i bubblan


Tisdagskvällen var en perfekt dag, med tanke på att det är fyra dagar kvar till Stockholm Marathon, för en snabbdistans. Vad är då bättre än att köra en snabbdistans i goda vänners lag under tävlingslika förhållanden? Det var dags för mitt livs första vårrus!

Coachen omgiven av två sköna vårrusetdamer. Kanske känner ni igen tjejen till vänster

Lag träningsglädje, bästa laget om vi får säga det själva 🙂

Inte mycket slår det förstås, så efter jobbet igår begav jag mig iväg ut mot Frescati där start och målområdet var. Det var sjukt mycket folk men jag hittade med lite telefonguidning av Mia rätt på mina färgglada vänner.

Kom dit lite sent, det var kaotiskt, svidade om från alla mina lager av överdragskläder , ja det var faktiskt skitkallt när jag for från jobbet, till tävlingsstassen. Så småjoggade vi iväg, dryga tio minuter innan start, mot startområdet. Läste på skyltarna för att hitta rätt grupp; ”lunka”, ”lunka/gå”, ”gå”, ”gå/jogga”, ”jogga”, ”springa”, ”springa fort” och så vår grupp ”tävla”. Jösses vad många namn de fått ihop, på aktiviteten ”röra sig framåt med hjälp av påkarna”.

Efter några korta ruscher var det dax för start och även fast vi stod väldigt långt fram i fållan så var det hur trångt som helst. Försökte att ta det lite lugnt och hålla reda på benen, ingen skada idag tack!! Gjorde som vi hade planerat, tog rygg på Mia för att göra ett försök att persa. Efter en kilometer studsande, hoppande, intervallande för att komma om folk och pararande för att inte stuka till fötterna så var mina ben rätt fulla med mjölksyra. Ingen uppvärmning = dåligt! Släppte Mias rygg och började hålla mitt eget tempo, dvs mycket lugnare! Det var tungt i backarna och skönt nerför och på platten kunde jag hålla hygglig fart. Exakt 27 minuter senare korsade jag mållinjen, missade mitt pers med tio sekunder. Jag är ändå nöjd med mitt sista snabbpass innan maran och känner att jag trots mjölksyran fick ett bra pass.

Dryga två dagar kvar innan jag tar mig ur bubblan för att korsa mållinjen efter MAX 4 timmar och 15 minuter.

Allt annat är en besvikelse!

12 tankar om “Rusat runt i bubblan

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s