Ett steg närmare marathon


Jag har haft verkligen huvudbry om vilka skor jag ska springa marathon i. Inga av de skor jag har känns som den rätta marathonskon.

Mina Adidas Tempo som jag tycker är helt underbara är ett halvt nummer för stora (ultraskor ju) och känns nu efter flitigt användande ännu större så dessa gick bort. Mina Adidas Adizero Ace är också helt underbara att springa i men känns aningen för lätta och tunna för att springa hela maran i så de gick också bort. Sen har jag även de gamla trotjänarna 2140 som jag har tyckt börjar kännas mer och mer ”för mycket sko” och lite för tunga, så de vill jag inte springa i. Jag använder dem knappt alls längre för övrigt. Sen har jag mina gamla DS Trainer som är supertajta och de har jag mest för kortare distanser.  Har några andra par också men ändå inte något som kändes som The Marasko. Så efter den genomgången av skor så fanns det bara ett alternativ kvar; gå och köpa mig ett par nya. Men det är jag inte så ledsen för :).

Var på RS idag och provade runt, så mycket snygga skor det finns!! Provade DS Trainer men de kändes inte som ett par snabba skor längre, vet inte riktigt vad de har gjort med dem men det var för mycket tyg runt foten, kändes inte bra nog. Provade coola Saucony Fastwitch5, supertrevliga skor som jag troligtvis kommer att köpa framöver men det kändes lite för vågat att springa maran i ett helt nytt märke, så de gick bort, den här gången. Provade Adidas Boston vilka kändes helt ok men fick sen ner foten i ett par älskade Adidas Tempo, en halv storlek minde än de jag har, och jag var såld!!

Annons

11 tankar om “Ett steg närmare marathon

 1. Jag har samma problem (som du precis hade men inte längre har…). Har mina gamla slitna DS trainer, med hål i. Mina nya Ds trainer som inte är helt 100. Får ibland domningar i tårna. Snabbeskorna känns för lätta för distansen och är inte insprungna. Och mina nya vill-ha-skor har jag inte ens köpt och än mindre sprungit in. Klurigt!

  Gilla

  • Ja, det verkar vara fler som har problemet. Just DS Trainer blev jag rätt besviken på, vad sjutton har de gjort med dem!!! Snygga är de men känns inte snabba längre. Hoppas du löser skoproblematiken till nästa vecka!!

   Gilla

 2. GOTT att du hittade The Shoes Snäckan! Väldans viktigt det där. Har du hittat kläderna med? Dösnygga de ni skall ha på Vårruset.
  Men visst känns Asics 21×0 som för mycket sko? Jag fullkomligt älskade mina 2150 men nu är det rosa fluff de en gång var mest rosa tegel *s* Helt klart har det att göra med våra numera snabba ben 😀
  Har f.ö. snöat in på Adidas jag med, måste bara prova dem sen.
  //Än så länge Sauconysålda Jag.
  :-*!!

  Gilla

  • Ja, det känns väldigt bra!! Adidas vinner mitt hjärta mer och mer, det är då helt klart. Kläderna är inte helt klart ännu men även där börjar det ta form :). Saucony som sagt kommer jag att köra fastwitch5 var riktigt sköna!!

   Stort grattis till ditt fantastiska lopp!!!! Du var supergrym igår!

   Gilla

  • Nä, låt mig gissa… Newton kanske :). Visst är det väl kul om favvoskorna OCKSÅ är snygga!! Det är liksom bonus!! Fast jag väljer ju självklart skor efter löpkänsla i absolut första hand!!

   Gilla

 3. Jag har samma upplevelse som dig och Anna – DS trainers är förstörda. Jag har också gått över till Adidas; tur att man hittar hem! Snygga var de svart-rosa också!

  Gilla

  • Ja, visst är det trågigt!! Jag har ett par gamla (oranga) DS Trainer som känns mycket smidigare och snabbare. Thanks God for Adidas :)!!!

   Bonussnygga!!!

   Gilla

 4. Jag är en fd DS Trainer-anhängare men tänker gå över till Adidas Adizero Tempo. Har bara lite problem att välja storlek. Tycker du att storlekarna mellan de två skiljer sig mycket?

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s