Hårdkörning i Hagaparken


Idag kan jag bara sammanfatta passet med ett enda ord: T-U-N-G-T!!! Träningen idag skulle köras tillsammans med Running Sweden och det stod trösklar på schemat. Perfekt tänkte jag, bra fart är precis det jag behöver nu så här tre veckor innan Stockholm Marathon. 

Gav mig iväg till Platnet Fitness i god tid innan passet skulle starta, svidade om och gick ut till caféet där vi brukar samlas inför passen. Det var inte någon trängsel där idag vill jag lova.

Hagaparken - lika backig som Bergamo idag.....

Väl på plats på Planet Fitness pratade jag med killen (kommer inte ihåg namnet) som skulle hålla i passet och fick veta att de inte skulle köra 3*4km trösklar… I stort sett alla ska tävla nu till helgen och därför beslutades det att det skulle köras 4km uppvärmning, 4km tröskel och avsluta med 4km nedvarvning. Runt Brunnsviken skulle det köras och när jag såg mig omkring så insåg jag att jag inte skulle hänga med de här grabbarna. Idel ädel snabbfotingar hade samlats där idag.

Fick tips på en bra runda i Hagaparken och bestämde mig för att köra mitt eget race. Sprang iväg och det kändes tungt från start, ingen kraft och ork i benen men joggade på. 2km uppvärmning fick det bli innan jag tänkte köra igång med mina trösklar. Efter två km var det dags, ökade upp farten och tro det eller ej, men det kändes lättare att springa när jag ökade farten än det hade gjort på uppvärmningen. Märkligt!! Men under andra kilometern på tröskeln så kom den tuffa uppförsbacken. Jag gick till och med ner och gick bitvis för benen ville inte springa uppför. Väl uppe så kunde jag öka på igen, sååå skönt, nerför  och slättför resten av tröskeln, matade på och fick upp tempot bra!!

Efter 150s vila var det dags för nästa tröskel. Första km gick bra sen blev det tungt igen vid knappa två kilometer och hela kilometer tre då backen kickade in, 6-tempo då och jag insåg att jag tappade rejält den här tröskeln. Lyckades åter igen hämta krafter efter backen och kunde trycka på lite nerför igen. Kände mig mör och tung i benen och bestämde mig för att nöja mig med de här två trösklarna för den här gången. Tog en längre nedvarvningsrunda därefter och även det var tungt och jag fick gå bitvis när backarna kom.

Jag är nog ändå rätt nöjd med dagens insats när jag tittar på siffrorna från passet. Det är inte helt lätt att ligga och hålla fart på egen hand, det är lätt att tappa fokus, så med tanke på det så var det ett helt ok pass.

Beskrivning Sträcka Tid Tempo Puls medel(max)
Uppvärmning 2 km 12:21 6.11 min/km 134 (149)
Tröskel 1 4 km 21:47 5.27 min/km 160 (179)
Tröskel 2 4 km 21:59 5.30 min/km 167 (190)
Nedvarning 3.23 km 20:38 6.23 min/km 162 (197)
Totalt 13.27 km 1:20:20 6.01 min/km 157 (197)

6 tankar om “Hårdkörning i Hagaparken

 1. 5:27 och 5:30 – inte bara jag som kan anklagas för att ha fart i benen Snäckan. Det där tempot ger snygg 8km-fart.
  Du/Har/Det/I/Dig! -Eller hur man nu skriver det i programerarspråk 😀
  Wihooo, kraam!

  Gilla

  • Jo, det kommer nog så sakteligen. Får jag till lite fler bra kvalitetspass så ska det nog bli fart även på den här gamla kroppen :). Jag tycker ditt programmeringsspråk is awsome!!
   KRAM

   Gilla

 2. Tugt är bara förnamnet på mitt gårdagspass också, så jag vet hur det känns. Fast jag tycker du var grym! Och vi kommer bli ännu grymmare genom att köra sånna här mördarpass då och då 🙂

  Gilla

  • Ja, nu kör vi hårt Andrea, måste kännas superskönt för dig också att börja kunna köra lite kvalitetspass!! Fler mördarpass och vi briljerar!! 🙂

   Gilla

 3. Jag tycker att det låter som ett riktigt tufft pass! 2x4km tröskel, med den medelpulsen är asbra:) Men visst är det TUNGT när man ställt in sig på sällskap och sen får klara sig själv? Bra jobbat:)

  Gilla

  • Det var ett tufft pass!! Hade ju räkna med att få lite sällskap på trösklarna men så blev det nu inte. Det blev lite pannbensbyggande på köpet istället, behövs ju det också!! 🙂

   Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s