Det här är jag – vem är du?


Jag ser i statistiken över min blogg att antalet läsare ökar stadigt. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att så många väljer att gå in och läsa och finner intresse i mitt träningsliv. Jag hoppas verkligen att jag inspirerar er där ute på samma sätt som jag blir inspirerad av alla bloggar jag läser och alla kommenterar jag får här på bloggen. Men då väldigt många av er väljer att läsa men att inte kommentera så är jag oerhört nyfiken på vilka ni är! En del av er känner jag igen och har även träffat många gånger IRL. Men många av er är oskrivna blad för mig.

Men i ärlighetens namn, om jag vill veta vem du är så är det väl lite på sin plats att berätta vem jag är.

Det här är jag:

Född i Enköping, i Hummelsta närmare bestämt, den där “byhålan” mellan Enköping och Västerås där man kan köpa jättebilligt godis. Fast när jag föddes och växte upp där så kunde man inte göra det (det var en mekanisk verkstad där då), då var det mer “en sån, en sån, en sån – hur mycket har jag kvar?”- sättet att köpa smågodis på.

Jag föddes 1963 och har två systrar i livet. Hade också en tredje syster som tyvärr förolyckades tio år gammal. Jag har också sex underbara syskonbarn, en mamma som bor i Enköping och en pappa i Venezuela dit han seglade för ett antal år sedan och blev kvar. Vet inte när han ska segla tillbaka hem igen, tror inte han vet det riktigt själv.

Jag var extremt liten, jag och min tre år yngre syster var rätt jämnstora, och extremt busig, när jag var liten. Gjorde såna där “snälla” bus som att plundra grannens morotsland för att leka ubåtar med dem i deras dropptunna. Eller bada med en annan grannes tomater i deras lilla fågeldamm. Älskade att bygga kojor och klättra i träd och lekte mestadels med grabbar. Blev arg när jag fick fyra i syslöjd men bara trea i träslöjd, haha, jag som älskade att spika och hamra. Min bästa leksak var en liten låda som hette “Den lille elektrikern” och som jag fortfarande har kvar. Man kunde bygga små motorer och lära sig en massa andra spännande saker.

20110227-IMG_0624

Blev tio år, började på pappas initiativ att köra gokart och tävlade sedan i det under tio år. Jag tror att jag faktiskt byggde någon form av fysik under dessa år trots att jag aldrig har tränat något annat. Jag är rätt stark och tror jag byggde styrkan där och då. Med säkerhet vet jag att jag utvecklade en mycket stark tävlingsinstinkt under de åren. Jag älskar att tävla och jag älskar att analysera resultat, grafer och kurvor. Kan ju också säga att jag ogillar att förlora…

Började röka som 13-åring, nu inser jag hur oerhört ung jag var då, men då tyckte jag att jag var oerhört gammal och fattade och kunde allt!! Slutade inte med de dumheterna förrän 16 år senare. Var då storrökare och jag hoppas att alla sviter efter det nu är utplånade. Kroppen är ju trots allt en fena på att återhämta och “laga” sig själv.

Älskar att köra saker, att styra och gasa, svänga och bromsa, hmm undrar vad jag fått det ifrån!! Jag gillar att köra bil, motorcykel, buss, lastbil, baklastare, traktor, cross, båt och förmodligen skulle jag älska att ratta en helikopter också. Detta har resulterat i att jag har rätt många bokstäver på mitt körkort och har under några år också arbetat som busschaufför både i Uppsala och här i Stockholm. Om jag inte i 30-årsåldern bestämde mig för att skola om mig så hade jag förmodligen jobbat kvar på ICA, där jag var i nästan sju år, eller så hade jag jobbat som chaufför på något vis. Men jag tog beslutet att börja plugga. Läste först ett år på civilekonomprogrammet, internationell ekonomi, men det kändes inte rätt så jag flyttade istället till Stockholm för att läsa till Civilingenjör inom datateknik på KTH och det är det jag jobbar med idag. Något som jag inte har ångrat, gillar verkligen mitt jobb som programmerare!!

[-1000223.jpg]

Hittade bergsklättringen 2004 och klättrade intensivt i några år. I stort sett alla helger och semestrar gick åt till klättringen. Jag älskar verkligen spänningen och äventyret som det för med sig. Klättrade så intensivt så att jag klättrade sönder mig, jag lyssnade helt enkelt inte på kroppen utan körde på under något år med mycket smärta, jag var ju osårbar!!

Men jag tycker om att vara ambitiös och när det inte fungerade med klättringen längre så började jag fundera på vad jag skulle ta tag i, medans jag funderade så hade jag börjat med lite morgonpromenader, bara för att liksom. Konditionsträning har jag aldrig någonsin hållit på med, ingen löpning, ingen friidrott, ingen lagsport, ingen ingenting liksom. Sen hittade jag nyckeln, en bok om pulsträning och på den vägen är det. I februari för fyra år sedan så började jag att jogga, intervaller. En minuts jogg, en minuts promenad och jag lovar, en minuts jogg var JOBBIGT!!! Veckan efter, hela två minuters jogg och så vidare. Följde slaviskt programmet och det resulterade i att jag sprang min första mil, Premiärmilen, i april 2007.

1371515_p

Efter det har det bara blivit galnare och galnare, har verkligen tagit löpningen till mitt hjärta. Kommit i “dåligt sällskap” och tappat all sans och förnuft. Har genomfört det tuffa Swiss Alpine och ska om ett par månader ge mig på mitt tredje åtta-milslopp, TEC. Vem trodde det för fyra år sen då jag flåsade efter en minuts jogg.

Det var jag, nu till min ursprungliga fråga!

Vem är du, skriv gärna några rader?

Annons

14 tankar om “Det här är jag – vem är du?

 1. >Jag är en kvinna i mina bästa år som gillar att hitta på tokigheter. Jag har tränat en massa olika hela mitt liv, har varit duktig på innebandy och spelat i högsta serien. Men det är väldigt länge sedan.Har sprungit en massa som komplement till övrig träning. De senaste 10 åren lite mer seriöst.Har dock varit sjuk en hel del, som har påverkat min kapacitet väldigt mycket. Nu har jag medicin som gör att jag kan träna hårdare och förhoppningsvis är jag tillbaka i normal form snart. Min målsättning i år är att springa lika fort på 5k, 10k samt halvmarathon som jag gjorde som 25 åring.För det mesta är jag glad, skojar gärna om de flesta saker även de som är allvarliga – inget kan vara så allvarligt att det inte går att skoja om :)Jag försöker leva efter att det jag kan påverka, påverkar jag och det som inte går att göra något åt försöker jag att acceptera och göra det bästa av.Kram!Förresten tillhör jag det "dåliga sällskapet"?

  Gilla

 2. >Vi träffades i Davos men jag kan dra en liten story om mig.Snart 30-årig man som bor i Helsingborg men jobbar i Lund som objektledare/programmerare på ett företag inom Ericsson-sfären =)Började springa 2006 efter 10 år av inaktivitet och party. Sprang första maran 2008 och blivit totalt 4 maror och ett 50km-lopp (och ett avbrutet 50 miles men det räknas inte).Målet i år är och göra en bra tid på Köpenhamns marathon och Berlin marathon.

  Gilla

 3. >Tack för att du berättade om dig!Jag är en ganska ny löpare men som älskar också att göra det. Jag har ultra-dröm!!Jag hoppas att få springa med dig någon gång när jag åker till Stockholm!kram

  Gilla

 4. >Född i Uppsala 1970.Uppvuxen i Umeåinnan jag flyttade ner tillHuddinge 1984.Har sedan dessflyttat till Högdalen.Har en bror,mamma,pappa,är farbror och har flera kusiner och andra släktingar som bor lite längreupp (i Umeå,Glommersträsk,Skellefteå,Östersund).Efter att ha varit soffpotatis i ca 20år började jag löpträna inför Midnattsloppet2008,sprang Stockholmsloppet,Hellasloppet,Midnattsloppet,,etc. innan jag började träna med TSM införStockholm Marathon 2009 (som jag inte genomfördepga muskelbristning i hamstrings baksida vänster lår) då jag tröttnade på distansen 10 km,gick med i IF Linnea,tränade inför Stockholm marathon 2010,genomfört Stockholm marathon 2010 med stukad fot och överbelastade peroneusmusklerpå 4.09.36(jag ville verkligen få en finishertröja då jag inte sprang året innan),har sprungit Premiärmilen,Danderydsloppet,Kungsholmen runt,Stockholm marathon,Musköloppet,Hälsoloppet,Telge stadslopp,Midnattsloppet,Stockholm halvmarathon,Lidingöloppet,Hässelbyloppet,Nyårsloppet,,, etc. och haft ettantal löparskador som muskelbristning,löparknä,överansträngd popliteus/plantaris,överbelastadeperoneusmuskler,stukat foten,vridit ryggen snett,,, etc. så jag skulle gärna uppleva etthelt löparår utan skador då jag inte ännu har haft det…Hans E(IF Linnea

  Gilla

 5. >Vi träffades ju hos Maria hösten 2009, och sedan har jag läst din blogg regelbundet. Är jätteimponerad av alla dina framsteg! Vem jag är? En person som knappt hade tittat på Sportspegeln när jag började springa så smått 2007, 47 år gammal. 2008 – 2010 bloggade jag tillsammans med Malin som Mittvaltjejerna. Socionom med vidareutbildning i barn- och ungdomspsykoterapi, läste som vuxen till journalist, har skrivit ett par böcker och de flesta texterna till BRIS föräldrastöd på internet, Barnperspektivet.se. Har fyra vuxna barn mellan 20 och 25 år och en segelbåt.

  Gilla

 6. >Rolig läsning, jag är väldigt dålig på att kommentera här men läser ibland. 39 år fyrabarnsfar med en fru bördig från Enköping(!)Har sprungit regelbundet i fyra år, i perioder innan, har bloggat i ett och halvt år, började mest som ett experiment för att se om tid fanns men bloggen har gett mig så mycket, t ex möten med andra bloggare och läsare så nu är jag "fast". MvhStaffan

  Gilla

 7. >Först vad roligt att läsa lite om er! Tack för att ni delar med er om vilka ni är!!Jossan -> kul, tänkte det var dags att öppna upp lite :)Anna -> Ja Anna, dig känner jag till:). Läste just ditt senaste blogginlägg, krya på dig och njut av den träning du genomför.Marie -> Det är innebandyn som gjort dig så snabb :). Är säker på att du når ditt mål i år! haha jo, du tillhör definitivt det dåliga sällskapet :). Kram på dig!!Andréa -> Jag följer din blogg så en hel del vet jag allt. Vi får allt se till att träffas vid tillfälle också :)!!Duncor -> Japp, det var supertrevligt i Davos! Många likheter där, samma branch och hittat löpningen sent! Får se om vi kanske ses i Berlin!! Jag har en liten liten liten plan åt det hållet!Cyntha -> Det var dags tyckte jag. Kul att du också hittat löpningen, våga ta steget till Ultra om du verkligen vill det. Var med och spring Hornstull-Järna i sommar, det är en riktigt bra start! Du får höra av dig när du är i Stockholm så borde det gå att lösa, det vore jättetrevligt! KramHans -> Ännu en som har hittat löpningen sent, verkar vara en trend här :). En norrlänning som hittat storstaden, kul! Hoppas du får vara hel i år!Cecilia -> Ja, tänk vad tiden går, jag är jätteglad att jag blev medbjuden på den middagen, den var inkörsport för många äventyr och många bekantskaper. Hur går det med knät? Har du fått börja springa något ännu? Staffan -> Aha, ännu en Enköpingsbo, vad roligt! Liten stad men vi finns överallt :). Kul att du läser min blogg och roligt att du skriver!! Även du hör alltså till fyraårslöparna. Undrar vad det var i luften 2007 när så många verkade hitta löpningen!

  Gilla

 8. >Gullfot -> Detsamma babe!! Du är så jäkla cool!! Vet du att utan dig så hade många av mina äventyr inte blivit av!! Du står långt upp på min lista över "dåligt sällskap" :). Kram!!

  Gilla

 9. >Oj vilken kul läsning. Galet spännande GO-Kart…. Hur som helst jag är 38 och träffade dig samband halvmaran 09 då du var skadad. Men vilken revansch med TEC och SWISS. Staplar lite ord som passar mig: Musik, Turné, Film, Terräng, Medley, Kundalini-yoga, Äventyr, TEC, Bassist, F-skatt, Tävling, Lopp, Långpass och njutning;)

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s