>TSM – Snabbdistans


>

Ikväll var det dags för första kvalitetspasset med TSM och var snabbdistans som skulle avverkas. Det var samma bana som vi sprang i höstas och som vi kommer att springa ett par gånger till nu under våren. Man kan väl se dem som testlopp för att se att man har förbättrat sig från gång till gång.

I höstas när vi sprang den här distansen så vilade jag mellan de två varven för jag var helt körd!! Jag gick även i någon backe för att jag var så himla trött. Något sådant lathetstecken skulle det inte bli den här gången!! Nä, den här gången var det 100% fokus som gällde och inget annat!!

Förhållandena var i och för sig lite annorlunda den här gången, både kallare och betydligt sämre underlag. Med det i åtanke så bestämdes det att tempot skulle hållas ner lite. Måltempot för kvällen för vår grupp var 5.24, men det var ifall förhållandena hade varit bättre. Roger sa att han skulle hålla 5.50-5.55 tempo och att vi sen kunde hålla det tempo som vi fann lagom.

RENOIR
Bjuder på en härlig bild från när vi sprang runt Åreskutan förra hösten, härliga färger!! Längtar tillbaka!

Jag började med att springa bakom Roger men kände rätt snart att lite fortare vill jag allt springa så jag ökade kom, efter att ha tryckt på lite i uppförsbacken, ifatt den andra ledaren. Har ingen aning om vilket tempo han skulle hålla en jag la mig bakom den gruppen. Det gick klart snabbare, närmare 5.00 än 5.50 tempo. Jag lyckades hänga mig kvar i den gruppen nästan hela första varvet och efter det varvet var jag riktigt trött!! Försökte hela tiden att intala mig om att jag inte alls var trött, att tröttheten bara fanns i mitt huvud, att benen var pigga och starka!! När backen på andra varvet kom fick jag jobba hårt för att inte tappa tempo. Bestämde mig för att jag fick sänka tempot om det behövde men att jag inte fick gå, inte ett enda steg fick jag gå, springa på hela tiden var det som gällde.

Jag slutade snabbdistansen med fanan högt, ok, det blev inte någon 5.24 som var måltiden men nära nog, 5.30 får väl anses vara godkänt för dagen. Det som var lite märkligt var att båda varven var rätt jämna även fast det inte kändes så. Andra varvet kändes betydligt långsammare men det diffade bara 10s på tempot mellan varven. Pulsen var hög, det är bra, bra att jag klarade att springa fast jag var riktigt trött. Den gick upp till 165 efter bara några minuter och låg sen där under resten av passet.

Kvällens pass:

  Sträcka Tempo Tid Puls
Uppvärmning 2.3 km 6.31min/km 15:00 134 (153)
Varv 1 2.46 km 5.26 min/km 12:59 160 (173)
Varv 2 2.48 km 5.35 min/km 13:23 167 (183)
Nedvarvning 2.3 km 6.38 min/km 14:58 163 (191)


 image

10 tankar om “>TSM – Snabbdistans

  1. >Andréa -> Tack :)Ingmarie -> Tack fast nÄsta gång ska det bli SNABBARE än 5.24 🙂 Helst vill jag en bit under 5.20. om man får drömma lite 🙂 Jesper -> Tack!Mary -> Men du härmade väl inte snabbdistansen?? jag misstänker att det var mina supertusingar som jag körde lite tidigare som du körde eller??

    Gilla

  2. >Med tanke på underlaget och kylanvar det glädjande för mig att seatt du fick upp pulsen över 160och närmade dig din maxpuls somborde ligga över 240 och då du nukör mer distans än fart pga underlagetborde du kunna springa mycket snabbarepå barmark… :-)Hans E/IF Linnea

    Gilla

  3. >Maria -> aha, ja det är ju riktigt bra!! DET är långa intervaller :)rosaKanoten -> Tack själv, det var supertrevligt!! Hittade din blogg också, kul! Vi måste föresten ha en massa gemensamma kompisar genom klättringen!! Hans -> Nja, jag har inte en maxpuls på över 240, snarare runt 187

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s