>Ny vecka – lätt vecka


>

Nu har jag ju fått till min planering fram till TEC i april. Den känns bra, planeringen, jag har fått till ett schema med pulsering i treveckorscykler, med lätt, medel och hårda veckor. Tur som i tokig så är just den här veckan som kommer nu en lätt vecka. Det passar ju bra då jag har varit lite krasslig och inte kunnat träna på som jag hade tänkt mig.

Tanken var ju att jag under helgen skulle ha sprungit tolv mil och verkligen behövde en lätt vecka nu, men då jag fick ont i halsen och inte ville dra på mig något värre så avstod jag från löpningen de sista två dagarna. Nåja det blev ju lite sprunget ändå förra veckan, nästan tolv mil på sex dagar blev det. Får duga, till nästa gång jag kör utmaningen, för den kommer tillbaka! Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Nu lägger jag det till handlingarna och kör igång med att jobba framåt mot TEC!

Idag första dagen på den lätta veckan stod det yoga på programmet men jag ändrade lite och körde lite styrka istället. Styrka för överkropp och core, styrka som jag så väl behöver!! Det var ett tag sedan sen jag körde regelrätt styrka så det var riktigt roligt. Haha, första dagen och jag ändrar redan på schemat… men jag anser att yoga också är styrka så jag bara körde en ANNAN typ av styrka.

Jag började med att köra olika typer av armhävningar och pullups (ja, tyvärr fortfarande med fötterna på en stol). Även fast det var ett tag sen så var jag starkare i alla övningar än tidigare, det var roligt. Därefter gick jag över till att jobba med ryggen. Jag körde ett program i appen PoWorkout som innehöll rygglyft, rygglyft med rodd och “stå på alla fyra och sträcka ut arm o ben”- övningen. Jag fortsatte sen med ett annat program där det ingick plankan, sidoplankan och sidoplankan med höfthöjning. Nästan alltid när jag har kört core på sista tiden så har jag kört P90X- core. Men den innehåller rätt lite av just ovan nämnda övningar så för att inte riskera att bli ojämnt stark så mixar jag lite helt enkelt. Lite P90X, lite PoWorkout, lite efter eget huvud.

Imorgon är det vilodag, jag som är så SJUKT sugen på att springa!!!

7 tankar om “>Ny vecka – lätt vecka

 1. >Avancerat med träningsplanering! Jag har svårt för sådant. Planerar ofta lite löst vecka för vecka (i huvudet) men har svårt att göra planering för flera veckor, jag känner mig låst. Samtidigt skulle jag vilja! Det känns seriöst och bra! Nu har jag börjat skissa på nyckelpass, dvs pass som jag bara måste få till innan Rom (ska du dit? Har hört att många Linneafolk/stockholmare ska dit) och innan TEC. Det är avancerat nog för mig 🙂

  Gilla

 2. >Karin -> Vi är alla bra olika, själv är jag ett fan av program och schema. Får oftast mer gjort då om jag liksom kan "pricka av". Sen hittar jag lättare struktur i min träning. Men det bästa är ju att hitta något som fungerar för en själv.Nej, jag ska inte till Rom, fast det vore väldigt roligt, har aldrig varit där men vill dit. Ett marathon där vore ju det optimala. Nästa år kanske.Ingmarie -> Hoppas att du har det skönt nere i värmen!! Jo, jag kör fortfarande P90X fast inte fullt ut. Jag plockar roliga och bra pass som fungerar i min övriga träning. Typ core, yoga, stretch och ett och annat styrkepass. Jag hinner inte med det fullt ut då jag har trappat upp löpningen.

  Gilla

 3. >Hej Carina! Jag hörde det är du som håller långpasset den 5 feb innan Mias föreläsningen. Jag undrar hur snabbt bör man springa för att hänga med i gänget?Jag bor inte i Stockholm men är jättesugen att komma och springa med er.Hoppas vi ses!kram

  Gilla

 4. >Coyntha -> Hej, ja det stämmer inte riktigt, jag kommer att vara med och hålla i många av träningarna inför Lidingö Ultra, men just den helgen den 5:e februari så är jag tyvärr inte med. Det kommer inte att gå så fort, jag skulle tro att det i alla fall är någon grupp som kommer att hålla mellan 6.30 och 7.00 tempo. Det är klart att du ska komma!!

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s