>Skapa spellistor med bestämd BPM


Jag har vid ett flertal tillfällen försökt att hitta listor med musik där BPM är angett. Jag har även kollat om det finns verktyg som kan räkna ut det på ett enkelt och smidigt sätt. Vad jag vill är ju att kunna skapa listor med musik som har ett bestämt antal BPM (takter per minut) för att sen kunna gå ut och springa och försöka hålla en viss stegfrekvens. Första gången var efter att jag gått en kurs med Markus Stålbom i Pose-teknik. En viktig del i den tekniken är att man ska hålla en hög stegfrekvens, men att veta vilken stegfrekvens man verkligen håller är lite svårt.

image
Jag har hittat en del listor men inte något så smart sökverktyg som det jag nu hittat. En dansk webbsida, Beat-Runner, där man kan söka på en viss BPM och få upp en lista med massor med musik som har just den frekvensen. I listan finns det sedan en knapp som man kan klicka på och direkt få upp den musiken i I-Tunes. Hur bra är inte det!!! Själv använder jag Spotify i min mobil så vad jag gör är att jag söker upp musiken som jag fått i listan i Spotify och sedan lägger till den i spellistor som jag skapat. Listor som har de eminenta namnen 165 BPM, 170 BPM, 175 BPM och så vidare.

Så nu kan jag ge mig ut, spela listan 180 BPM och bara springa i takt med musiken!!

4 tankar om “>Skapa spellistor med bestämd BPM

  1. >Min långpass musik har 125-155 BPM (står efter låten vilket bpm den har). Det tycker jag är alldeles lagom för långpass. Är inte 180 bpm galet fort? eller är det jag som saknar taktkänsla?Nästa gång vi springer hem från jobbet så får du spela musiken (så att alla hör) så jag får testa på beaten 🙂 snälla.

    Gilla

  2. >Andréa -> Mixmeister, aha, va bra. Det har jag not inte testat, enkelt och lättanvänt är bra!! Anna (Orka mera) -> Jag springer också ofta utan musik, fast jag har radio ibland på långpass. Men jag tycker det kan vara oerhört intressant för att kolla steglängden, det är ofta så mycket diskussioner kring det så jag skulle vilja veta hur mitt steg är.Marie -> Det låter superlågt!! Men vad vet jag… Springer du i takt då? 180 bpm tror jag de rekommenderar, fast jag är osäker på om rekommendationen är för lugna långpass, snabbdistans eller intervaller. Vi får kolla när vi springer hem nästa gång, jag kan vara DJ åt dig 🙂

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s