>Planering och laddning inför TEC har startat


>

Nu är det mindre än en vecka kvar till dess jag ska göra min ultradebut. Just nu består den mesta av min vakna tid åt att tänka på loppet, se fram mot det och planera. Jag vill att det ska vara lördag NU!

20091107-P1020191 Min tanke är att loppet ska planeras in i minsta detalj, jag ska försöka förutse olika saker som kan hända och tänka ut hur jag ska hantera dem. Vad händer om magen börjar krångla, vad händer om jag börjar må illa, hur ska jag förhålla mig till den smärta som jag kommer att uppleva under loppet. Ungefär vilket tempo ska jag gå ut med. Det gäller ju verkligen att hålla ner tempot i början så man inte bränner ut sig redan under de första milen.

Fick ett jättebra packtips av Marie som jag nog ska köra på, att packa små påsar en för varje varv så att jag inte behöver stå och fundera på vad jag är sugen på just då. Man är ju inte så smart efter några mil… Måste fundera igenom när och hur mycket jag behöver börja äta och hur mycket dryck jag ska få i mig per varv. I och med att jag inte har en aning om hur jag fungerar på en sån lång sträcka förutom att jag vet att jag kan glömma bort att äta så har den detaljerade planen också ett annat syfte. Jag kommer att lära mig så oerhört mycket från lördagens lopp, kunskaper som jag kan ta med mig till kommande långlopp. Ju mer detaljerad plan jag har desto mer kommer jag att lära mig. Jag vill veta ungefär vad jag får i mig under loppet och det enda sättet att ta reda på det är att veta vad jag från början packar ner. Då kommer jag märka om det var något jag saknade och om det var något som inte alls passade och vad jag verkligen slukade med hull och hår.

Vidare så ska en del praktiska saker också fixas i veckan såsom damasker, tvätta de kläder som ska med, packa ner ombyten, regnkläder, duschprylar, medikamenter, våtservetter och tusen andra saker. Jag kommer att sova massor i veckan, läggdags senast klockan tio varje kväll den här veckan är det som gäller och massor med bra mat för att fylla på alla depåer inför helgen.

Det här är såååå spännande!!

13 tankar om “>Planering och laddning inför TEC har startat

 1. >Anna -> Ja, det är grymt spännande, synd bara att det är så många dagar kvar!!Ellinor -> Jag jobbar på det, tänkte att inget som jag själv kan påverka ska få sätta käppar i hjulet för mig.Marie -> Åhh vad glad jag blir om ni kommer ut och hejar på mig!! En Kalle o Marie kram kommer att få mig runt minst ett varv extra!! Pauli -> Tack!! Att du hejar på mig i tanken får mig också att ta mig runt ett varv extra:-)!!

  Gilla

 2. >Morsning syss. Jag ska tänka på dig på lördag när du startar och jag lovar att jag håller alla tummar jag har (jag har tyvärr inte fler än två) att det ska gå bra. Kramis

  Gilla

 3. >Litet tips från mig… börja fylla på med energi redan första varvet (powerbars/flapjacks/smörgåsar eller vad du nu väljer) det är lättare att hålla nivån "över normal" då – men jättesvårt om du kommer under den nivån.tänk på att alla söta drycker och barer blir sötsliskigt i munnen och rätt var det är längtar du efter typ köttgryta 😉 ta med syrliga torkade frukter, drick lite buljong eller nudlar vid buffébordet så slipper du den värsta sockerkleggupplevelsen. Det kommer att gå toppen!

  Gilla

 4. >Mia -> Tack för tipsen! Planen är att käka redan från start då jag vet att jag kan få problem med att få i mig något alls om jag väntar för länge. Jag kommer packa ihop "matpåsar" en för varje varv. Hoppas det kommer att funka. Syrliga torkade frukter hade jag inte plan på att packa ner men det kanske jag ska göra ändå. Kan vara bra som omväxling. Kanske att jag springer förbi buffébordet för lite mer "mat" vid halvtid eller så för det har jag inte planerat att packa ner i mina påsar.Jäklar vad kul vi ska ha Mia!!!! Daniel -> Tack!! Jag hoppas att mitt stretande ensam på långpassen ska hjälpa mig att mentalt fixa sträckan på lördag. 22.30, då hoppas jag att mina 50miles är klara. Men då syns vi då i alla fall!!

  Gilla

 5. >Ultradebut: ha ha, du är rolig du! Du ÄR ju redan en stor ultranörd! Keep up the good work! Ska hålla en tumme på lördag och vila mig i form 😉

  Gilla

 6. >Åsa -> Tja syss!! Synd att du bara har två tummar, jag skulle nog beöva typ tusen 😉 Kram!!!Karin -> Jo ultranörd, sant, jag har nosat lite på det innan, men det här blir min första ultra i officiella sammanhang. På riktigt liksom :-). Tack för tummen!! I'll need it!

  Gilla

 7. >Tack Cecilia!!! Jag tar tacksamt emot även alla dina tummar:-)!! Det kan inte gå fel i helgen med tanke på alla lyckotummar jag har fått av er alla!!

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s