>Runners High… eller?


>

Idag stod det egentligen vattenlöpning men då jag var tvungen att vara på jobbet redan före åtta i morse så hann jag inte med det. Imorgon står det två timmars långpass på schemat men då det är konferens hela dagen så hinner jag inte med det. Vad göra? Jo jag skippade vattenlöpningen helt och körde långpasset nu ikväll istället.

Ikväll var vägarna bra mycket bättre plogade än på länge vilket gjorde att långpasset kunde avverkas på ett bra mycket bättre sätt än tidigare. Jag körde runt söder plus att jag fick lägga på en extra sträcka för att få ihop runt två timmars löpning. Jag kände mig grymt stark ikväll, löpningen flöt på bra och jag fann mig springandes i runt 6-minuters tempo många sträckor.

pulskurva Kurva över dagens pass med den skenande pulsen.

Vad om det där runners high då? Jo, det hände något väldigt konstigt då jag hade sprungit dryga milen, helt plötsligt började min puls att rusa, den rusade upp mot 180, 190 och passerade 200-strecket. Inte bra, jag saktade ner och så fort jag gjorde det så sjönk pulsen snabbt med stora steg ner till normala 130-140. Så fort jag började springa igen så hoppade den upp till 180 och steg när jag fortsatte att springa. Känslan av ansträngningen var inte högre än under första milen, snarare tvärtom då jag försökte att få ner pulsen genom att springa långsamt. Insåg till sist att den inte skulle sjunka utan att pulsen hade bestämt sig för att vara hög idag, så jag struntade helt i den och sprang resten av passet helt på känsla istället. Det här var nog det närmsta runners high jag har kommit hittills…  en skenande puls 🙂

Vad var det som hände?

6 tankar om “>Runners High… eller?

 1. >Härligt!Men skum kurva. Säker att det inte bara var klocktrassel? Eller kände du att pulsen var hög? Kanske av upphetsningen när det gick så bra att kuta ;)Ha en bra helg!

  Gilla

 2. >jag känner delvis igen en sådan kurva, men mina toppar kom i början av passet. förstod aldrig varför, men jag var också uppe i 190 och mer fast jag s k r e d fram.

  Gilla

 3. >Ingen aning vad som hände dig. När jag haft rh så har det varit en känsla. Dock vet jag inte om pulsen då snurrat upp sig. Det enda är att hela kroppen blir euforisk och det bara går inte att springa långsamt. Det bara flyter på.Annars tycker jag att det var ett bra val att springa långpasset istället för badbaljan. Det är ju en bit du ska avverka i sommar.

  Gilla

 4. >Fredrika -> Ja, kurvar var riktigt skum, tror ändå inte att det var klockan som var problemet. Nej, jag kände inte någon hög ansträningningsgrad. Det kändes lugnt och kontrollerat.Cecilia -> Jag har också haft liknande kurvor första kilometern på tidigara pass. Men att ha det i sex kilometer när man är varm och har sprungit en mil var något nytt.Ellinor -> Ja, i valet mellan en timmi i bassängen och två timmar löpning så vann löpningen den här gången. Måste börja få upp veckodistanserna lite.

  Gilla

 5. >Rent krasst skulle man ju kunna tro att du håller på att bli sjuk.. Fast då skulle väl pulsen varit hög från början…? Konstigt, det kanske bara var ngn störning.Ps: Det är just v 9 som jag också försöker kunna åka på Spring Time:s resa. Måste bara veta att det funkar på jobbet…

  Gilla

 6. >Miss Agda -> den tanken hade jag också, fast jag kände mig verkligen pigg. Har också rätt bra på vilopulsen vilken har varit normal. Idag körde jag för övrigt också ett långpass men med en helt normal puls. Ser det som en engångshändelse att inte fästa mig vid så mycket tills det händer igen.Vad kul med v9, hoppas att det funkar för dig på jobbet då ses vi ju där!! Trevligt!

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s