>Intervaller igen


>

Tisdag vilket innebär 1000-meters intervaller. Jag kände mig laddad och såg fram mot intervallerna. Redan i morse så kände jag att idag jäklar ska det springas. Faktum är att jag faktiskt till och med varit lite spänd och nervös inför uppgiften, och hade självklart förhoppningar om nya stordåd.

Jag åt bra under hela dagen för att vara laddad även med energi till kvällen. Åkte hem från jobbet och svidade om och så iväg. Uppvärmningen kändes bra, jag tyckte att jag hade bra klipp i steget och det flöt på bra trots underlaget. Efter tre kilometers uppvärmning så körde jag ett par stegringar för att få upp pulsen och sedan var det då dags.

20100202-DSCN0201Här i bakgrunden syns min intervallväg, lite moddigt, kanske det som gjorde att jag inte riktigt orkade. 

Drog på i ett bra och kontrollerat tempo men kände mot slutet av den första intervallen att det var riktigt tungt, drog på mig mjölksyra och stumnade rejält på slutet. Den första intervallen gick i 5.20 tempo. Efter en kort vila på en minut så drog jag sedan på i nästa intervall men orkade inte alls hålla upp tempot. Jag fick sen slita mig igenom varje intervall och orkade ändå inte springa igenom dem, var tvungen att slå ner på tempot efter några hundra meter VARJE GÅNG!!!

Vet inte riktigt vad som hände men det var tungt idag, riktigt tungt. Det blev sju sjukt jobbiga intervaller i alldeles för lågt tempo. Bara att lägga passet bakom sig och se fram mot nästa tisdags tusingar, då kommer det gå bländande fort!!!

7 tankar om “>Intervaller igen

 1. >Tråkigt att höra att du blev missnöjd med det planerade passet. Mitt kändes inte heller superbra. Idag var det verkligen TUFF snö! Tänk att det minsann kommer att kännas dubbelt så bra nästa pass 🙂

  Gilla

 2. >Jag tror helt klart att det var modden som gjorde det. Jag har upplevt samma sak flera gånger. Kroppen och benen har känts hur pigga som helst men så har man kommit ut i modden och orken tryter fort som attan. Bra kämpat att ändå genomföra intervallerna!!

  Gilla

 3. >Men ett genomfört pass blev det! Några som vi känner var i Malmö för någon vecka sedan och passade på att springa lite också eftersom det var barmark. Om jag minns rätt så gick kilometrarna 20 sek snabbare än vanligt – en av dom fick hålla igen på farten för rädsla att skada sig. Så visst finns det hopp – i allafall för er som springer ute nu när det e så moddigt:)

  Gilla

 4. >Jossan -> Så kan det nog vara, modden tar verkligen ut sin rätt. Hoppas att den gör lite nytta också!! Marie -> Låter ju super!! Tänk om det kommer att gå snabbare helt plötsligt när barmarken kommer fram, utan mer ansträngning!! Får väl svar på det i Portugal om inte förr.

  Gilla

 5. >Carina, det är modden. Skit i farten utan gå bara på ansträngningen. Och då inte bara pulsen utan också hur det känns i musklerna. Det kan vara så att pulsen inte blir så hög men att benen blir trötta (pga modden). Skulle föreslå dig att dra ner längden på intervallerna. Kör 500-ingar om underlaget är som det är och även ha en längre vila så att benen hinner pigga på sig mellan. Då blir passen roligare men syftet bibehålls någorlunda.Portgal ska bli så skönt!

  Gilla

 6. >Ellinor -> Idag gjorde jag så, sket i farten och kände ansträningen och det gick riktig bra. Jag ska fundera på ditt tips också till intervallerna på tisdag om underlaget fortsätter att vara så här uselt.Ska du också till Portugal? När?

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s