>Härliga helg


>

En helg med som vanligt en hel del träning. Helgen är ju mina långpass dagar, det vill säga det är då som jag ska köra två bra långa pass i lågpulstempo för att förbättra uthålligheten. Det är ju också de här passen som  bygger upp de underbara små mitokondrierna som kommer att hjälpa mig att så småningom ta mig runt Swiss Alpine i sommar.

Lördagen var som vanligt vigt för skidåkning och även den här helgen fick jag bästa sällskapet i form av Monika och Daniel som vi träffade på där. Då vi både gillar att sova lite på morgonen så bestämde vi oss för att ge oss iväg runt elva mot Lida. Det var rätt kallt även idag, termometern visade närmare –18 grader på morgonen, men det blev aningen varmare under dagen. Idag kände jag faktiskt även av kylan en hel del, det var jobbigt att få till andningen i början på passet, tror att vi kanske gick ut lite för hårt. Vi körde även idag den långa rundan som är 18 km varierande åkning. En hel de både uppför och nedför, bra mycket mer kuperat än ute i Ågesta. Konditionsmässigt så tycker jag att det gick bra men jag kände att jag blev väldigt slut muskulärt i överkroppen. I och för sig så utmanade jag en hel del med att köra mycket stakåkning, måste ju bygga på min “sexpack” till sommaren, hehe. Vi avslutade med att fika och bastu där ute, en helt perfekt avslutning!

20100130-DSCN0121

Väl ute i Lida sprang vi på min kollega Daniel som gjorde oss sällskap runt 18km-rundan.

 20100130-DSCN0119

Jättelycklig efter min vurpa, faktiskt den första för min del på skidor som orsakats av att jag utmanat lite. En lång sugande högersväng efter en rätt brant backe blev för mycket för min bristande teknik…

Söndagen var det TSM-träning. Då jag har känt mig lite trött och sliten i slutet på veckan så kollade jag vilopulsen innan jag gav mig iväg idag och såg att den var aningen för hög. Det gjorde att jag tog beslutet att springa med 4.30 gruppen idag för att få ett riktigt lugnt pass. Marie sprang med 4.15 gruppen idag, fast jag tror hon längtade lite efter mig för mot slutet så sällade hon sig till vår grupp. Det var trevligt att få springa och tjöta lite med henne. Tempot idag kändes helt perfekt!! Jag fick en helt underbar runda på 16 km i riktigt behagligt tempo, tror att det är så här de här långpassen ska kännas för att inte slita i onödan på kroppen.

20100131-DSCN0149

Jag och bästa Marie tillbaka vid Stadion igen efter dagens långpass

3 tankar om “>Härliga helg

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s