>Kiropraktorbesök, tusingar och Blueberry


>

Det blev en härligt intensiv tisdagskväll. Jag hann med en hel del, började hos med ett besök hos en kiropraktor, fortsatte med en fika på BlueBerry med Sara och Fredrika och slutade kvällen med att springa tusingar nere vid Hammarbykajen.

Jag började med ett besök hos en kiropraktor, faktiskt mitt första besök någonsin hos en kiropraktor. Anledningen till besöket är dels att jag har haft ont i knät ett tag och dels för att alla problem jag har haft senaste tiden har setat just i min högra sida. Så det fanns en misstanke att jag kanske var sned eller nåt. Hon började med att kolla lite allmänt, jag fick böja mig åt olika håll och sträcka händerna ovanför huvudet. Ojoj, sa hon det där var stelt, jag vet inte vad hon menade för jag tyckte det var som det brukade. Efter en del undersökande så konstaterade hon att mina problem kommer från min högra fot som jag stukade för ett par år sedan. Inget som jag alls har tänkt på skulle kunna ge några direkta problem. Foten är ju bra!!! Hon böjde och bände med foten och knixade och grejade och därefter var jag extremt mycket rörligare än innan. Alltså, jag blev rörligare i RYGGEN av att hon trixade med foten… Det hon gjorde förklarade hon med att, när hon knixade med foten så gav hon signaler till hjärnan att den skulle börja använda foten på rätt sätt igen. Den har liksom lagt sig i “vila” sedan stukningen och jag har därför börjad kompensera för det på olika sätt och det är detta som är upphovet till mina problem.

Jag fick också några övningar som ska göras tre gånger i veckan för att stärka upp kroppen allmänt men främst för att stärka core och fotleder. Hon trodde att om jag jobbade på bra med min rehabträning så skulle mina problem försvinna. Det är ju sånt man vill höra. Jag tycker alla har sagt precis det jag vill höra hela veckan, det gör mig så oerhört glad, jag menar hur ofta händer det!

Därefter blev det en trevlig fika med Fredrika och Sara på Blueberrys vid NK för att sedan ta mig hem och ta mig an det första träningspasset på mitt nya program.

Tusingar stod det idag. Min plan var att springa sex intervaller i tempo helst runt 5.30 men upp till 6.00 skulle vara ok. Det var även idag moddigt och tungt så jag tog ett nytt beslut under uppvärmningen och det var att inte kika på klockan utan köra intervallerna skapligt snabbt men kontrollerat för att inte riskera något elände i det jobbiga underlaget. Under den fjärde intervallen gjorde sig min löparmage påmind och vägrade ställa upp på ytterligare två intervaller, så det var bara att jogga hem efter den fjärde. Tycker ändå att det var ett mycket bra pass, intervallerna gick i tempo mellan 5.30 och 5.50, så det är jag mer än nöjd med. Vilan var en minut mellan dem och jag fuskade inte ett endaste dugg. Ska bli intressant att se hur intervallerna under den här perioden förbättras, för det förutsätter jag att de gör.

6 tankar om “>Kiropraktorbesök, tusingar och Blueberry

  1. >Sara -> Ja, det vara bara att ställa in sig på det och stänga av alla tankar på soffa och mys:-)Fredrika -> Mer av Musses bollar!!! Jag är riktigt nöjd med passet, första gångn på väldigt länge som jag sprang någorlunda fort.

    Gilla

  2. >Cecilia -> Aha ännu mer snö!! Jag hoppas faktiskt att snön får ligga kvar här i Stockholm, det är ju helt perfekt med skidåkningen som alternativträning. Anna -> Gör det, jag var hos både en massör och en sjukgymnast innan jag gick till kiropraktorn. Och det känns som om det som kiropraktorn kom fram till känns helt rätt.

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s