Resultat laktattestet


Nu har jag fått mina resultat från Skogen och jag är så fantastiskt glad och lycklig över resultaten.

Först en kort resume: jag har egentligen sedan i somras mått ganska dåligt men fick först i slutet på augusti svar på varför. Det var kraftigt sänkta blodvärden och låga järndepåér som var problemet. Jag har nu ätit järntabletter i fem veckor och har under den här tiden bara softjoggat med en puls på runt 140 och lägre. Det var länge sen nu som jag körde ett regelrätt kvalitetspass så jag har ju inte direkt någon fart i kroppen.

På testet idag så började vi som vi gjorde förra gången med uppvärmning i 7.30 tempo i 11 minuter. Sedan så började vi köra första intervallen i det tempot och ökade sedan stegvis. Redan här så var indikationen på att mina resultat skulle bli klart över förväntan, pulsen var lägre än vid första testet (test nr 2 bortser jag helt från). Vid det första testet så körde vi intervaller upp till 5.30 tempo, då var pulsen så pass hög att det inte gick att gå vidare. Idag när jag körde intervallen i 5.30 tempot så sa Christer att jag får nog plåga dig med en intervall till, då började mina smilband att åka upp (de har inte åkt ner ännu kan jag säga). Jag hade då en puls på 155. När jag sedan körde intervallet i 5.00 tempot så gjorde jag det utan något egentligen större problem, vilket bara det är helt fantastiskt.

Den blå streckade linjen är från testet i början av juni och den
röda heldragna är från dagens test.
Värt att notera på grafen här ovan är:
  • Det högre laktatvärdet vid den första markeringen vid 7.30 tempo. Det högre laktatvärdet är förmodligen ett resultat av att jag har väldigt dålig löpekonomi vid det här tempot, alltså inget bra tempo att ligga och jobba länge i.
  • Observera att vid testet i juni slutade vi testet vid 5.30 tempot. Vid dagens test fortsatte jag till 5.00 tempo för 5.30 räckte inte för att få tillräckliga värden.
  • Min 4.00 mmol gräns ligger strax under 5.00 tempo, kanske runt 5.15 eller liknande, det är vid de här värdena som jag skulle kunna springa ett marathon på. Helt galet eller hur!!
Jag väntar nu på att få mitt nya program för de närmsta sex veckorna. Det ska bli så galet kul att börja träna seriöst efter program nu igen. Jag är lite trött på att mysjogga.
Nu jäklar nu kör vi!!!!

7 tankar om “Resultat laktattestet

  1. >Fredrika -> Ja nu jäklar är det slut på sånt snack, nu är det bara hårt härligt arbete som ligger framför mig. Så jäkla roligt!!!!Ingrid -> Tack, kul att min inre känsla syns även utanpå, måste ju innebära att jag nu ser lika pigg och glad ut som jag känner mig.Sara -> Ja, det är nästan värt en löpsedel faktiskt :-)Cilla -> Japp, och nu kommer det att bli bokstavligen "ut i spåret" då jag kommer att köra mycket mer ren terrängträning och inte bara nöta asfalt.

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s