Vasastafetten


Åhh vad det var roligt med Vasastafetten!!! Vi var ett härligt gäng som åkte upp till Mora för att avverka 9 mil i fädrenes spår.

Det var ett gäng ”halvtrasiga” människor som på fredagen tog sig upp till Mora för att genomföra Vasastafetten. Någon var otränad, en annan förkyld, en tredje skadad men alla var vid gott mod och med humöret på topp. 9 mils löpning uppdelat på 10 sträckor. Måste verkligen berömma alla med avseende på självkännedom. Det vittnade resultatet om där vi bara låg 6 minter från det tippade resultatet. Var och en hade fått säga ungefär hur snabbt de trodde att de skulle genomföra sin distans på och så la vi ihop tiderna och kom fram till att vi skulle nå en sluttid på 7 timmar och 24 minuter. Vi kom i mål på 7 timmar och18 minuter så det var riktigt bra tippat.

Placeringsmässigt så tog vi oss i mål som 31:a lag av 180 startande, det tycker jag var ett alldeles stålande resultat. Jag tror att vi alla var rikigt nöjda med det resultatet. Det var en lite speciellt tävlingsform då det krävdes en hel del logistik för att få ihop det hela, att få rätt man på rätt plats vid rätt tid för växling. Vi hade tre bilar till förfogande plus bussarna som gick redan 5.45 på morgonen från Mora till starten i Sälen. De stackare som var tvungna att gå upp i ottan för att hinna till de tidiga starterna var Jonas som hade första sträckan och Ken som hade andra sträcken och Björn som skjutsade dem till bussarna.

Sträcka nr 3 var min, och för att hinna dit så åkte vi från boende klockan 07.45. Det var jag Ana och Darren som åkte i den här första bilen. Jag skjusade Darren först till hans start och sedan Ana, därefter körde jag vidare till Mångsbodarna där jag skulle få stafettpinnen av Ken. Väl på plats så hade jag lite telefonkontakt med Björn och även Jonas som ringde och berättade att han hade sprungit 15 minuter snabbare änn hans tippade tid vilket var viktigt för min del att veta eftersom jag då behövde börja värma upp en kvart tidigare än beräknat.

Jag började värma upp lite men insåg rätt snart att det bara tröttade ut mig, så det blev bara drygt tio minuters uppvärmning, normalt sett hade jag nog behövt närmare 2km för att vara lagom varm till start. Systemet vid växling var som så att de hade folk ute på banan någon km innan varje växling och där förmedlade de startnumren som passerade, till växlingsplatsen som skrev upp dem på en lapp så att man visste att den man skulle växla med var på väg in. Lite drygt en kvart innan beräknad tid kom en mycket lerig Ken inspringande mot växlingen, det hade varit en riktig blöt och lerig sträcka han sprungit. När han kom in och stämplade med växlingspinnen så lämnade jag över de överdragskläder som jag hade för mycket, plus min mobiltelefon och bilnyckeln till honom sen var det bara att kuta på.

Redan efter någon dryg km så insåg jag att det skulle bli riktigt tunga metrar som jag skulle springa trots att det lutade nerför hela vägen. Första biten var i tjockt gräs med massor med vatten i så det var riktigt tungsprunget, bitar av sträckan där var det också smala spångar som man kunde springa på för att slippa det värsta klafset, nackdelen med det var att det var nästan omöjligt att passera varandra. Efter den första km riktigt tung löpning så övergick sträckan till att vara mer motionsspår aktigt med spån/bark, men även där var det riktigt blött så det var också tungt. Sista biten in mot växling så var det en smal skogsstig med rötter och stenar. Jag var riktigt trött under löpningen och var flera gånger tvungen att släppa på tempot för att gå och ta igen mig, mjölksyran sprutade och hjärtat slog frivolter. In mot växlingen så stod Ken och hejade och sprang med en bit, det kändes jätteskönt att få lite pepp in sista biten då jag växlade med Ana.

Därefter tog jag och Ken bilen och hämtade upp Ana och sen var det klart för vår del. De andra två bilarna skötte logistiken på liknande sätt som vi hade gjort med att först lämna ut löparna på rätt växlingsstation och därefter åka upp och hämta upp varandra vartefter de var klara.

Hela tiden hade vi tät telefonkontakt med varandra för att få uppdateringar om hur det gick för alla och det verkade gå utmärkt, alla kämpade verkligen och jobbade för att göra sitt allra bästa och humöret var högt på alla. Vädret var perfekt att sringa i, sol och moln om vartannat och runt 20 grader som mest på dagen, lite varmare i solen.
Resultat:

NAMN TID Sträckplacering LAGTID Lagplacering
Jonas Sjöbom 45:26 83 45:26 83
Ken Hakata 1:07:51 46 1:53:17 53
Carina Borén 25:50 129 2:19:07 63
Ana Lagos 36:07 67 2:55:14 53
Darren Stephenson 54:22 25 3:49:36 40
Magnus Bergqvist 1:07:58 40 4:57:34 37
Mailin Thomasdotter 26:33 76 5:24:07 39
Björn Elfvin 24:54 58 5:49:01 37
Holger Von Fircks 48:13 45 6:37:14 35
Fredrik Bäck 40:50 22 7:18:04 31

 

På kvällen firade vi med att åka till Gagnef för en fantastiskt lyckad kräftskiva, kunde inte bli bättre, helt enkelt en toppenhelg.

Målfoto, visst är det ett härligt gäng. Gänget är från vänster: Jonas Sjöblom, Ken Hakata, Ana Lagos, jag, Darren Stephenson, Magnus Bergqvist, Malin Thomasdotter, Björn Elfin, Holger von Fircks och Fredrik Bäck!!!

Mera bilder

8 tankar om “Vasastafetten

  1. >Thanks syss!! Jo det stämmer det var en toppenhelg. Superkul tävlingsform då man när man gick i mål fortfarande tävlade på sätt och vis. Härligt gäng var det, superbra sätt att lära känna klubbkompisarna lite bättre.

    Gilla

  2. >Klart du ska me Marie, Det pratas om att försöka att få ihop två lag till nästa år. Så det behövs nog FÖRSTÄRKNING vilket du kan bidra med!!! Kram på dig!!

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s