Intervaller med IF Linnéa –> Mysjogg


Idag hade jag sett fram mot att få köra intervaller med IF Linnéa i det tempo som togs fram i fredags. Men Allan, som är en klok man, sa no no. -”Det blir 300 kronor i böter för varje intervall”. Hade jag vetat att skatteåterbäringen hade kommit så hade jag naturligtvis tagit lite böter 🙂

Jag har nu sedan Stockholm Marathon förra helgen hunnit med tre löppass. Det första löppasset var en mycket lugn tur runt Hammarby sjöstad i 7 minuters tempo. Det var innan jag var och gjorde laktattesterna på Sport Support Center, Christer sa då att jag kunde jogga på torsdagen om jag tog det väldigt lugnt så det gjorde jag. Efter laktattestet så visade det sig att rundan jag tog då var exakt i linje med de rundor som ska gå i lugnt tempo enligt resultaten av testet.

I lördags tog jag en lång skön tur, också i mycket behagligt tempo, jag höll då 7.15 tempo i snitt på en rätt kuperad sträcka och hade ändå bara 139 i snittpuls på rundan. Jag ska enligt resultaten av testerna ligga på en snittpuls på under 140. Så det kunde inte bli bättre.

Idag hade jag sett fram mot att springa intervaller, långa härliga 800 meters intervaller i 5.30-tempo. Jag hade till och med laddat klockan med intervallschema för rätt tempo. Men Allan sa no no.

Alla vi som hade sprungit maran fick bara mysjogga bort till skådeplatsen för intervallerna, titta och heja på de andra tappra löparna, och sen mysjogga tillbaka hem igen. Fast jag måste erkänna att lite mysigt var det allt att jogga över Årstabron i skymningsljuset, fantastiskt vackert!

Jag förstår nog att kroppen kanske inte är helt fit for fight ännu och behöver en lite längre vila efter marathon prestationen. En liten belöning för väl utfört arbete helt enkelt. Även morgondagens snabbpass/tröskelpass och samtliga pass som ska utföras i helgen kommer att vara mysjoggpass. Tisdag nästa vecka kommer passen att trappas upp igen och lite hårdare pass kommer då att bli aktuella. Till dess borde jag även ha fått min träningsplanering från Christer. Ser fram mot den väldigt mycket!!!

Ser fram mot nästa veckas formgivande kvalitetsass!!

5 tankar om “Intervaller med IF Linnéa –> Mysjogg

  1. >:-)Jag vet inte riktigt vad jag har för maxpuls. Kanske kan jag ha 187, då blir 140 ungefär 75%. Men som sagt var… har aldrig testat maxpulsen (ännu).Kram!!!

    Gilla

  2. >Födelsedag – ser man på Grattis! Mockel dig som får springa….jag vill också göra det…..men får min dom på onsdag:o(.Ses på tisdag, för då kommer jag ner och tjötar lite skit :o)

    Gilla

  3. >Tackar Maria *2 Mockel… det var ett kul uttryck!!Men hoppas att du får positivt besked på onsdag i alla fall. Vi ses för lite tjöt på tisdag, då jag ska springa mitt första fartpass sedan maran. Ska bli kul 🙂

    Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s