Nedräkning: 4 dagar kvar


Ojoj, nu börjar det verkligen kännas i hela kroppen att det är nära. Jag kommer ihåg när jag var till Stadion för första gången i höstas för att börja träna med Team Stockholm Maraton. Då kändes det så oerhört långt fram till den 30 maj, nästan som en hägring, något som inte fanns egentligen. Nu vet jag att den finns, att den existerar, nu är det så jäkla nära, hägringen har skingrats och där bakom är det riktiga Stockholm Maraton och det är stort och det är nu.

Nu har också den sista laddning påbörjats. Igår var jag på Runners Store och köpte mig lite gel att ha på lördag och så köpte jag även två par nya strumpor, känns helt fel att springa i strumpor där det riskerar att bli hål!! Allt som jag kan påverka måste vara perfekt, så att jag inte på lördag står och funderar, ”OM jag bara hade …”, ”Tänk om jag hade hunnit…”, ”Jag skulle haft ett par nya…” och liknande tankar. Får bara inte finnas då ska jag bara ha en skön känsla i kroppen och se fram mot att få börja springa.

Idag började jag en lättare kolhydrattömning, jag har tagit bort pasta, ris och liknande. Dagens matsedel:

 • Frukost: Yoghurt med banan, blåbär och nötter.
 • Mellanmål: Ett äpple
 • Lunch:  Kalkon, sallad, tomater, morötter, avocado och lite keso till.
 • Mellanmål: Frukt och keso.
 • Middag: Liten omelett med broccoli och paprika.

Ingen aning om det är för mycket, för lite, fel mat, rätt mat, man läser så mycket och får så många olika tips och råd så det är svårt för en amatör att veta på vilket ben man ska stå. Jag försöker gå någon form av gyllene medelväg och efter mitt eget huvud, vad jag själv tror är rätt för mig.

På kvällen så var jag till IF Linnéa, lämnade över lite gel till Stefan som kommer att hålla i vår alldeles egna vätskekontroll, där man kan få fylla med det man har lämnat till honom och märkt upp. Helt suveränt att ha en sån service!!! Kommer att kännas stort att får springa förbi vår egen kontroll, Heja Stefan och ni övriga som kommer att stå där!! 

Jag passade också på att springa en kort mycket lugn distans tillsammans med Maria, majskolvmaria ;-), som hade lite känning på baksidan av låret och också ville ta det lugnt. Det är för övrigt hon som har räddat min lördag, jag har fått ta en av hennes T-shirts då min förmodligen inte kommer att hinna bli klar till på lördag. Jag vill ju verkligen springa i klubbens färger. TACK Maria!!! Det blev en runda på 6 km och vi höll ett snitt på 6.44 så det var riktigt lugnt men kändes också riktigt bra!! Fast å andra sidan, riktigt lugnt… det är ju typ det tempot som jag planerar att ha på lördag så jag hoppas verkligen att samma fina känsla infinner sig då. Övriga i klubben sprang stegintervaller på Zinken.

Efter träningen så samlades vi i klubblokalen där det blev mycket snack om förberedelser och laddning, då ett stort antal i klubben ska springa nu på lördag. Vi bestämde också att vi skulle träffas innan på Östermalms IP, vid det stora träder, där ”vi” samlades förra året!! Bra sa alla vi  nyfödda Linneaner… då vet vi ;-).  Fast det är nog inte så svårt att hitta rätt på dem, en stor härlig grupp med glada tokladdade människor i svarta löparkläder, går inte att missa!! Det ska bli jättekul att få springa för IF Linnéa!!!

5 tankar om “Nedräkning: 4 dagar kvar

 1. >Mia – Det är min stora förhoppning det ska bli superkul. Jag har två mål: att ta mig runt och att ha kul!!Masse – Ok, tack!! Då hittar jag nog!!

  Gilla

 2. >Sofy – Tack!!! Det kommer jag verkligen att behöva. Hoppas vi ses!! Synd att du inte springer, men jag förstår, hälsan är viktigare. Men det kommer fler lopp!! Då är du starkt!

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s