Långfredag


Nu idag så hade jag äntligen tid för att träna igen. Veckan har gått åt till flytt, jag har flyttat in i en jättefin liten 2.5:a i Hammarbyhöjden och det har mest varit träning i form av att lyfta kartonger. Dagen börjde väldigt mysigt, jag drog upp persiennen från köksfönstret och tittar ut och ser et rådjur utanför, jag fick det till och med på bild, inte världens bästa bild men om ni letar lite så ser ni faktiskt rådjuret. Det står mellan trädet och solstrimman.

Idag eller rättare sagt igår var det dags för veckans långpass men då jag flyttade igår så blev passet idag istället. Det är ju lite omstruktureringar i schemat den här veckan förmodligen på grunda av att det är en långhelg. På söndag så blir det istället för långpass ett intervallpass med TSM. 

Vädret idag kunde inte vara bättre för ett långpass. Solen strålade från en klarblå himmel och temperaturen var behaglig runt 16-17 grader. Jag och Marie bestämde att vi skulle köra passet tillsammans så hon tog pendeln från Stuvsta till Årstaberg. Tåget anlände Årstaberg runt 10.10 och samma tid så sprang jag hemifrån. Jag mötte upp Marie någon kilometer bortanför Eriksdalsbadet, mot Årstabron till, och när vi möttes så vände jag och vi började med att springa runt söder, förbi Eriksdalsbadet mot Danvikstull, förbi vikingline-terminalen via slussen och södermälarstrand upp på Västerbron.

Efter Västerbron tog vi norr mälarstrand mot stadshuset, via kanalen bort mot Karlbergsslott, då vi vände tillbaka via Lindhagensplan.
På väg mot Rålambshovsparken så fick Marie, som jobbar på en reklambyrå, syn på en reklampelare med deras kampanj för Stockholms stad, den var vi självklart tvungna att föreviga. När detta väl var gjort så fortsatte vi bron över Rålisparken, över Västerbron och vidare via Hornstull. Vid nya Årstabron så lämnade jag Marie som fortsatte över bron mot Årstaberg till Pendeln, tillbaka till Stuvsta. Själv fortsatte jag då mot Skanstull och hemåt.
Rundan blev för min del 24 km, 4km längre än vad som stod på schemat. Löpningen kändes väldigt bra för min del, jag hade bra fart i benen och kände mig stark. Tyvärr så hade jag samma känsla i kroppen som i söndags, då kroppen började protestera lite med ont här och var då jag passerade 20 km. Hoppas verkligen att det kommer att kännas lättare på maran, eller åtminstone att kroppens protester kommer senare. Marie hade det idag lite tyngre än mig, hon hade kört ett tungt bodypump – pass i veckan som satt kvar i benen. Det var supertrevligt med sällskap på hemmaplan, tusen tack Marie för ett trevligt långpass så här en fredag. Mer av den varan kommer det att bli under sommaren.


4 tankar om “Långfredag

 1. >Tack själv, att jag fick hänga med på din fantastiskt fina löprunda. hoppas jag inte sinkade dig för mycket – ska försöka bättra mig:)Kram Marie

  Gilla

 2. >Bravo, långpassen är härliga att få till. Själv har jag misslyckats kolossalt med ett tänkt långpass idag. Fina bilder och härligt med att ha klarat av flytten!

  Gilla

 3. >Hej, det finns flera bra spår i Nacka reservatet som jag varmt kan rekommendera dig. Du kan även köra längs SUM leden som i och för sig är lite mera tuffare terräng med bra för bena och kroppen :=)/S

  Gilla

 4. >Marie -> Du sinkade inte alls, det var bra för mitt psyke att du höll igen lite idag, känns bra att få vara den lite starkare för en gångs skull, Tack för det Marie!! Sofy -> Ja, det är verkliken sant, det känns så bra då man har fått ett bra långpass i kroppen. Så är ju de passen de absolut viktigaste nu när det bara är fyra veckor kvar till maran.Staffan -> Jag har sprungit lite grann där om det är i skogarna söder och väster om Hällasgården som du menar? Fast jag hittar inte så bra där ännu. Glad för alla tips som kan ge lite variation i löpningen. Jag ska även försöka ge mig på SUM-leden i sommar fast jag väntar nog till efter maran med det.

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s