Tröskelpass med Linnéa – 67 minuter!!!!!!


Idag var det dags för tröskelpass med Linnéa, jag kände mig stark när jag for iväg och tänkte att kanske, kanske kan det bli ett pers idag.

Det började som vanligt med en kortare gemensam uppvärmning, idag ner till vattnet i Tanto, där vi stannade en kort stund och Nisse informerade om rundan och vi delade upp oss i grupper efter tempo. Mia frågade mig om jag skulle springa med gruppen som skulle hålla 5.30 tempo men jag svarade jag nog kommer att hålla närmare 6.00 tempo. Jag hade tur och fick sällskap av en tjej som jag tyvärr missade namnet på som hade sprunget en mara för ett par veckor sedan och var lite sliten. Min klocka strejkade igen så jag  hade inte koll på tempot men vi höll oss en bit bakom 5.30-gruppen. Det kändes bra i typ en kilometer, sen började mina ben att strejka, de var såååå tunga, vaderna och låren kändes som två stockar, och hur lätt är det att springa med stockar nedanför rumpan, SKITSVÅRT!!! Efter ytterligare en halv kilometer fick jag släppa tjejen och ta ett lugnare tempo. Jag stannade och stretchade, höll ner tempot och joggade på blandat med gång. Men det ville inte kännas bättre. Ett antal gånger under rundan hade jag tankar på att ta bussen tillbaka istället, men jag gnetade på. När jag väl kom tillbaka till Tanto och stängde av klocka så hade det gått 67 minuter!!!! Helt sjukt sakta!
Under rundan hade jag tänkt ut en del kommentarer som jag skulle svara då jag äntligen kom tillbaka till lokalen och någon frågade hur det gått ”Första varvet var skittungt men under det andra hade jag fantastiskt flyt” och liknande. Men när jag väl kom tillbaka så var det inte många kvar, de hade sprungit klart, stretchat klart och stod för länge sen i duscharna… Kanske skvallrar lite om mitt resultat. 

Det känns som om varje pass med Linnéa bara blir tyngre och tyngre, jag blir bara sämre för varje gång. Vet inte riktigt vad det beror på, jag vägrar tro att jag verkligen är så dålig. Jag vill då hellre tro att det kan bero på att jag de senaste två-tre veckorna har tränat mycket hårdare än jag gjort tidigare och att jag kanske helt enkelt är nertränad. Eller så är det bara en riktigt dålig ursäkt för att jag är usel på att bita ihop och kämpa på då det blir lite motigt. Idag till exempel när jag springer en mil på sämre tid än jag någonsin har gjort sedan jag sprang en mil för första gången den 1 april för två år sedan på premiärmilen.

Give me strength!!!

5 tankar om “Tröskelpass med Linnéa – 67 minuter!!!!!!

 1. >Kanske kan det vara så att kroppen din skriker efter vila. Ta en dag och bara slappa!Gör inget alls! Känn dig onödig!Och annars…tja annars kan jag ju alltid ta med en yxa och komma över så fixar vi dom där stockarna en gång för alla ;-)Kram syrran! Du fixar det här!

  Gilla

 2. >Hej syss!! hoppas att jag slipper yxan, låter brutalt :-). Jag ska faktiskt vila nu ett par dagar. Jag och Mats drar till Nyköping imorognbitti för två dagars klättring. Ska ju bli bra väder så det ska bli superhärligt. Ha det bra!! Hoppas att du är ledig lite i helgen så du kan gå ut och möta solen!Glad Påsk på dig!!!Kram

  Gilla

 3. >Hallooj, det börjar låta som ett överträningssymptom! Dags att varva ned- mitt råd fr mig är att du vilar fredag och lördag kör söndags passet med 5 timmars gruppen för 4.30 ska köra MD under passet. Veckan som kommer kör du endast 3 pass. Förslag tisdag lätt distans 6-10k, Torsdag lätt distans 6-10k sedan i din vanliga grupp på söndagen. Efter söndagen gör du en utvärdering hur det känns, om bra öka med ett pass den veckan. Prata gärna med mig – jag e inge pro men jag har ju iallfall tränat några år:)Kram o Glad Påsk nu drar jag till Skansen o ser om Björnarna e ute

  Gilla

 4. >Som flera redan har sagt kanske lite vilo dager vore på sin plats?Det är då kroppen bygger upp muskler så du orkar springa och träna hårdare struntar du i detta sliter du bara ner kroppen./Staffan som oxså tränar med IF Linnea och NMT

  Gilla

 5. >Tack alla för ert engagemang, jag har gjort som ni alla råder mig till, åkt iväg på uppladdningsweekend till Tunaberg. Två dagar med bara klättring, hur skönt som helst. På söndag kommer jag vara laddad med nya batterier!!Ha en bra långhelg så ses vi snart!!!

  Gilla

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s