Låååååång backe


När det stod ”Backträning – lång backe” så såg jag framför mig den lätt sluttande backen som vi sprang med TSM i höstas. Vi provade då på alla olika träningstyper som kommer att förekomma på Szalkais program på Marathon.se. Jag tänkte att det nog kommer att bli jobbigt då backträning är en av de tuffare träningstyperna.

 

Passet började i vanlig ordning, ja alltså samma som förra veckan :-), med en rejäl uppvärmning, 3 km i bra tempo, runt 6-minuters tempo blev det idag. Då var vi framme vid Münchenbacken där backpasset skulle genomföras. Jag kollade upp mot backen och tänkte, perfekt, den ska jag nog klara. Vi började med löpskolning, lite olika typer av stegkombinationer, hopp, sidostepp mm. När vi var uppe vid backkrönet, SÅ SVÄNGDE DE VÄNSTER, och fortsatte upp för ytterligare en backe, och efter ungefär lika lång väg som innan svängen så svängdes det igen till höger coh där lutade det på som mest. Då var vi uppe, backen var 450 meter, det tog mig typ 3 minuter att ta mig upp för backen i intervallerna. Enlig schemat på TSM skulle backen ta ca 40-70 sekunder, jag trodde att DET var en lång backe.

Fem gånger pressade jag mig uppför backen under ett sammelsurium av hejarop och pepping från de andra Linnéanerna, faktum är att jag nog inte hade orkat springa uppför backen en gångens, utan dessa fantastiska människor. Helt underbart!! Jag känner mig supernöjd med passet och så glad att jag har börjat träna med Linnéa, detta kommer att bli bra. Sååå bra träning!!!

Jag känner mig helt slut, var hemma runt nio och just nu förstår jag inte hur jag ska kunna genomföra träningen med NMT imorgon. Ja ja, det får jag ta tag i imorgon kväll, det måste helt enkelt gå.

2 tankar om “Låååååång backe

Ge mig gärna kommentar på inlägget - alla kommentarer besvaras

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s